Morales kraschade – fick cykeln i huvudet

Kastas handlöst av – träffas av den vobblande cykeln

SPORTBLADET

Moto2-loppet på Catalunya blev dramatiskt. Redan i starten var ett flertal förare involverade i en masskrasch, men det var Carmelo Morales våldsamma avåkning i slutet av loppet som fick alla att hålla andan.

Redan i kurva ett inträffade en stor krasch i Moto2-loppet. Det var Alex Débon, Mike di Meglio, Roberto Rolfo, Robertino Pietri, Shoya Tomizawa, Héctor Fabuel, Dominique Aegerter, Sergio Gadea och Alex Baldolini som körde ihop och gick omkull.

Iannone bestraffad

Eftersom det var gulflagg efter kraschen var det förbjudet att köra om, det ledde till att Andrea Iannone blev bestraffad och tillbakaflyttad när han passaerade Thomas Lüthi, ett besked som Iannones team inte lyckades få fram till honom. Italienaren fick sedan ett ride through-straff eftesom han inte uppmärksammat det tidigare domslutet och han rasade ner till trettonde plats.

Cykel i brand

Dramatiken blossade upp igen när Niccolò Canepa kraschade och hans cykel började brinna. Men det var inte slut med det. Carmelo Morales kraschade våldsamt när han skulle försöka lägga sig i slipstreamen från Kenny Noyes i jakten på sjundeplatsen. Morales flög handlöst av motorcykeln som kom vobblande genom luften och träffade Morales i huvudet.

Morales togs om hand av sjukvårdspersonalen men det är oklart hur hans tillstånd är.

Loppet vanns av Yuki Takahashi före Thomas Lüthi och Julian Simon som var trea.