Mystisk sjukdom slår hårt mot Simpson

Motocrossföraren lider
av stor trötthet

Foto: RAy Archer, KTM Images
Shaun Simpson har lidit av orkeslöshet och stor trötthet när han har tävlat och ska nu ta fler blodprov för att hitta orsaken till problemen.
SPORTBLADET

Sedan en månad tillbaka lider KTM-föraren Shaun Simpson av stor orkeslöshet när han tävlar. Nu ska britten genomgå fler medicinska tester för att spåra orsaken till problemen.

Shaun Simpson ska genomgå läkarundersökning för att se vad som orsakat den trötthet som crossföraren lidit av den senaste månaden.

– Det är klart att man är trött efter 40 minuters hård körning, men jag klarar bara femton till tjugo minuter innan jag går i väggen. Jag har aldrig känt så här, så det är svårt att säga vad som är fel, skriver Simpson på sin egen webbplats.

Blodtester väntar

Efter senaste VM-tävlingen i Uddevalla är Simpson hemma i Belgien igen och ska ta fler blodprover. Han har redan fått besked att han har brist på vissa ämnen. Den unge britten har fått medicin, men ska genomgå ytterligare tester.

– Det är en stor besvikelse för Shaun, han har jobbat så hårt för att komma tillbaka efter de skador han drabbades av i slutet av förra säsongen och i början av året, säger Simpsons manager Jake Miller till mxlarge.com.

– I Sverige var det så tydligt att han lider, han hade farten men orkar inte upprätthålla den under någon längre period. Det handlar inte om brist på träning, snarare tvärtom. Oturligt nog har det här drabbat Shaun under tre GP-tävlingar så hans resultat har verkligen blivit lidande. Förhoppningsvis har han chansen att bli frisk under uppehållet så han kan åka till Lommel och prestera så bra vi som vet att han kan köra när han är i form, säger Jake Miller.