Kristiansson stark fyra på Sachsenring

Bästa resultatet
i Red Bull Rookies Cup

Foto: Red Bull Photofiles
Alexander Kristiansson (nr 72 till vänster) blev fyra i det första racet på Sachsenring.
SPORTBLADET

Svenske Alexander Kristiansson gjorde årsbästa när han blev fyra i Red Bull Rookies Cup på Sachsenring.

Svenske Alexander Kristiansson som tävlar i Red Bull Rookies Cup lyckades med att bli fyra i det första racet på Sachsenring. Kristiansson ligger nia i cupen när man är inne i den fjärde av de sex deltävlingarna.

Fyra i Tyskland

Fjärdeplatsen är svenskens bästa placering i cupen i år, tidigare har han som bäst varit sexa på Assen. Kristiansson har stadigt förbättrat sig under säsongen och utvecklas bra. På Sachsenring missade Kristiansson pallen med ynka sju tusendelar.

– Det var ett härligt lopp, lite galet ibland, men väldigt kul. Jag trodde att jag skulle klara pallen, men Danny Kent passerade just vid mållinjen, säger Kristiansson i ett pressmeddelande.

Det första loppet vanns av Jacob Gagne före Brad Binder och Danny Kent.

I det andra racet öppnade svensken bra och låg i ledningen, men blev passerad av Gagne efter fyra varv. Svensken blev utmanad av Brad Binder som en kort stund var tvåa, men Kristiansson svarade och tog tillbaka andraplatsen. Men när tolv varv återstod blev Kristiansson attackerad av en hop förare och då gick det inte längre att hålla emot och svensken halkade ner till sjundeplats i fältet.

Han kunde klättra en placering och slutade sexa i loppet som vanns av Jacob Gagne. Brad Binder var tvåa och Daijiro Hiura trea.