Alex Eriksson har fått ett VM-kontrakt

Kör fyra deltävlingar
för brittiskt team

Foto: Alex Eriksson Racing
Svenske Alex Eriksson har fått kontrakt för att köra fyra VM-tävlingar.
SPORTBLADET

Svenske motocrossföraren Alex Eriksson har fått ett VM-kontrakt. Han ska köra fyra deltävlingar för KTM Red Bull UK och första VM-starten med teamet blir i augusti.

Foto: Alex Eriksson racing
Alex Eriksson.

Alex Eriksson står på startlinjen i VM i Loket, Tjeckien den 8 augusti. Han kliver in som ersättare för skadade Graeme Irwin i KTM REd Bull UK.

– Jag vet inte riktigt vad som har hänt för det har gått så fort, förklarar Alex Eriksson för Sportbladet.

Snabba beslut

Förhandlingarna med det brittiska teamet startade i fredags och i dag blev det klart att Eriksson hoppar in i teamet.

– Det ska bli så roligt, på bara några dagar går man från att vara skadad till att må fina fisken, säger Eriksson som blev tipsad om att det brittiska teamet saknade en förare.

Kontakter knöts och sedan gick det fort. Eriksson ska köra de fyra sista VM-tävlingarna utom Brasilien samt fyra deltävlingar i det brittiska mästerskapet.

– Det här betyder så himla mycket för mig. Jag får chansen att komma in i VM mycket mer än om jag bara skulle köra någon enstaka tävling. Och gör jag bra resultat så behöver det ju inte vara slut i år, säger Eriksson som kommer att köra i MX2-klassen.

Väntar på att bli skadefri

De senaste veckorna har Eriksson varit skadad, det har blivit ett par vurpor med hjärnskakning som följd samt en smäll där KTM-föraren fick en fraktur i axeln och skadade ledbanden. Detta har han rehabiliterat sig för de senaste 6 veckorna.

– Det tar tid att läka, men jag känner mig stark och orkar mycket på hojen. Jag tror att jag kommer att hitta farten fort igen.

Men förra veckan kom ett bakslag. Alex Eriksson råkade ut för ett framhjulssläpp på träning och slog bröstkorgen i cykeln så illa att ena lungan fick sig en smäll.

– Det låter farligare än det var, jag punkterade lite av lungan men det har läkt fort. Jag har tydligen haft en lunginflammation som jag inte vetat om och när jag slog mig så kändes det lite mer. Men jag känner mig bra nu och siktar in mig på VM.

Vad är målsättningen för dig i VM?

– Det är att spräcka poängnollan. Tar jag bara den första poängen tror jag att det kommer att rulla på. Jag tänker satsa på att försöka jobba med teamet och få till bra inställningar på cykeln till varje tävling så jag kan köra så bra som möjligt. Jag tror att banorna i Tjeckien och Italien kan passa mig.

Vad önskar du dig mest just nu?

– Jag har allt det jag vill ha. Det kan inte bli bättre än så här.

I helgen debuterar Alex Eriksson för teamet i det brittiska mästerskapet.