Espargaro får tävla i USA

Ingen fara med ryggen – läkarna ger klartecken

Foto: AP
Aleix Espargaro får hjälp av funktionärerna efter kraschen.
SPORTBLADET

Aleix Espargaro är klar för att tävla i MotoGP-loppet i USA. Läkarna har konstaterat att den spricka på en ryggkota som upptäcktes efter kraschen på Sachsenring inte ska påverka Espargaro.

Vid loppet på Sachsenring drogs Aleix Espargaro och Alvaro Bautista in i en krasch sedan Randy De puniet gått omkull. Espargaro körde på De Puniets cykel, kraschade och undersöktes efteråt på sjukhus.

Spricka på rygggkota

Den första diagnosen var att Espargaro bara blivit blåslagen i kraschen, men en senare röntgenundersökning avslöjade en spricka på ryggkotan C7.

– Efter röntgenundersökningen sa några läkare att min ryggkota var bruten och att jag måste vila i två veckor. Andra sa att det var en gammal skada och att jag inte borde ha några problem med att köra kommande helg, säger Espargaro till autosport.com.

Röntgenplåtarna skickades till Espargaros privata läkare i Spanien för utredning och nu har Espargaro fått klartecken att köra i USA.

– Turligt nog har jag inte brutit något. Jag var lite orolig på sjukhuset i Chemnitz, men den slutliga diagnosen är att jag inte slog upp något, säger han.