Nu väntar Yamaha på Valentino Rossis svar

Vill ha besked om världsstjärnan stannar

Foto: AFP
Det är oklart om Valentino Rossi stannar i Yamaha nästa säsong, teamet väntar på hans svar.
SPORTBLADET

Yamahastallet har gett Valentino Rossi ett erbjudande om att stanna även nästa säsong.

Nu väntar man på ett svar och hoppas kunna presentera nästa års förare i samband med nästa GP-tävling i mitten av augusti.

Yamahas racingchef Lin Jarvis hoppas att man ska kunna presentera stallets förare för 2011 års säsong lagom till MotoGP-tävlingen i tjeckiska Brno den 15 augusti.

Väntar på svar från Rossi

Yamahastallet har gett Valentino Rossi ett erbjudande om att stanna även nästa säsong, men ännu inte fått svar av Rossi som också har länkats till Ducatistallet. Sedan Casey Stoner aviserat att han lämnar Ducati för att återvända till Honda så finns en plats ledig hos Ducati.

– Vi skulle vilja ha allt klart till Brno, vi har gett Rossi ett erbjudande och väntar på svaret, säger Lin Jarvis enligt autosport.com.

Jorge Lorenzo förväntas bli kvar hos Yamaha, och skulle Rossi välja att gå, så har Yamaha redan en ersättare på lut. Ben Spies som kör för Yamaha Tech 3-stallet är hetaste namnet att ta klivet upp i Yamahas huvudteam.

Spies kan flytta upp

– Skulle en av våra förare lämna oss, så skulle Spies vara aktuell för fabriksteamet, säger Lin Jarvis.

Lämnar Rossi teamet förlorar de antagligen också sin huvudsponsor Fiat.

– Det beror på Valentinos svar. Vi har redan ett kontrakt med Petronas för 2011 och deras insats och utrymme hos oss kan öka. Vi för också samtal med andra företag utanför motorsporten, förklarar Jarvis.

ARTIKELN HANDLAR OM