Söderström hoppade kort – skadade handen

Hoppade för kort – två gånger i samma dubbel

SPORTBLADET

VM-tävlingen i belgiska Lommel blev en riktig bergochdalbana för svenske Tom Söderström.

Först var han fyra, hack i häl på VM-stjärnorna, sedan kraschade han i ett hopp och skadade handleden.

Inför VM-tävlingen i Lommel hade arrangören ändrat banan en hel del, bland annat ska den forne världsmästaren Stefan Everts varit inblandad i utformningen av ett dubbelhopp som kom att bli omdiskuterat under helgen.

Hoppade för kort

Just det där dubbelhoppet fick spela en oväntad nyckelroll i Tom Söderströms VM-helg. Under lördagens kvalheat låg Söderström på tolfte plats när han skulle ta hoppet, men han hoppade för kort och gick omkull. Vänstra handleden fick ta merparten av smällen, men enligt tävlingsläkaren som undersökte Söderström var inget brutet.

– Jag hade ont på lördagen men jag försökte ändå köra på söndagen. Jag kände att jag hade mycket vara att ge, säger Söderström till Sportbladet.

Trots smärtorna så körde Söderström till sig fjärde bästa tid på träningen inför det första heatet på söndagen. Svensken hade bara Joshua Coppins, Gareth Swanepoel och Antonio Cairoli framför sig. Men när det första heatet kördes gick det inte lika bra. Även denna gång var det dubbelhoppet som fällde svensken.

– Jag hoppade för kort igen och vred till handleden på nytt. Det var alldeles för mjukt i upphoppet så motorn slog i och jag tappade för mycket fart så jag inte kunde hoppa över. När jag landade slog jag igenom, förklarar Tom Söderström som fick bryta och åka till sjukhus för att röntga handleden.

Stukad handled

Crossföraren har fått en kraftig stukning och ett litet ben i handleden kan ha gått av. För att skydda handleden och påskynda läkningen har Söderström fått en skena som stöd.

– Jag har också ett slags halvgips på handen som jag ska ha i några dagar. Jag ska vila den här veckan och jag hoppas att jag kan köra nästa helg vid VM-tävlingen i Loket, säger Söderström till Sportbladet.