Söderström redo för Loket

Skadade handleden är bättre och Söderström kör VM till helgen

1 av 2 | Foto: crossandracepictures.nl
Tom Söderström är bättre i handleden och planerar att köra VM i helgen.
SPORTBLADET

Förra helgen skadade mototcrossföraren Tom Söderström vänstra handleden när han två gånger hoppade för kort i en dubbel.

Det var osäkert om svensken skulle komma till start i helgens VM-race i Loket, men nu tyder allt på att Söderström är klar för start.

Efter att två gånger, under kvalet och i det första heatet, ha hoppat för kort i ett omdiskuterat dubbelhopp tvingades Tom Söderström utgå vid förra helgens VM-tävling i Lommel. MX1-föraren Söderström slog sig så illa i vänstra handleden vid de båda landningarna att han inte kunde fortsätta.

Röntgen visade att han drabbats av en kraftig stukning och att ett litet ben kunde vara av, så Söderström försågs med skena och ett slags gips.

Handleden är bättre

Nu, efter nästan en veckas vila, rapporterar Söderström på sin webbplats att han kommit igång med gymträningen igen och att handen känns mycket bättre. Han kommer också att köra helgens VM-tävling i Loket, Tjeckien.

Till start kommer även Alex Eriksson som tävlar i MX2-klassen. Eriksson gjorde VM-debut för sitt nya brittiska team i Lommel och blev då 25:a och 24:a. Eriksson kom ut som trea i det första heatet och låg på poängplats, men orkade inte hela vägen.

– Jag är inte fullt åktränad nu, så är det bara, men jag visade mig själv och teamet att jag hade farten. Jag kan säga att jag är glad att jag har kommit i mål i en tävling nu utan att hamna på sjukan, skriver Eriksson på sin webbplats.

Jakten på den första VM-poängen går vidare för Alex Eriksson som har deltävlingarna i Lierop, Fermo och Denver på sig innan VM-säsongen är över.