Ny vurpa för Söderström

Svårt att få till det under VM-helgen

Foto: Tom Söderström Racing
Tom Söderström vurpade rejält på träningen i Loket, men klarade sig utan allvarligare skador.
SPORTBLADET

Tom Söderströms handled höll för VM-helgen i Loket. Men svensken vurpade på nytt och tappade mark i jakten på nya VM-poäng.

Helgen i Loket, Tjeckien, bjöd på minst sagt varierande förhållanden för motocrossförarna. Svenske Tom Söderström var tillbaka efter kraschen i Belgien då han fått sig en kraftig smäll på vänstra handleden. På tidskörningen vurpade Söderström på nytt, turligt nog utan några allvarligare skador som följd.

Ett par nya poäng

Efter en inledande dag med regn, lera och svåra förhållanden, blev det bättre på söndagen när banan torkade upp. Söderström vurpade i det första heatet och kom i väg sist av alla, men körde så småningom upp sig till en 26:e plats. I det andra heatet startade svensken bättre och kunde köra in som sjuttonde man och därmed klara några nya VM-poäng.

Den skadade handleden höll, men Söderström hade problem med kramp i tummen efter att ha burit gipsskena. Nu är Söderström 23:a i MX1-klassen med 47 poäng, klassen leds av Antonio Cairoli.

Rickard Sandberg som också kör i MX1-klassen blev 28:a och 25:a i Loket. Sandberg har tagit två VM-poäng och är 49:a i klassen.

Alex Eriksson som kör i MX2 blev 22:a respektive 28:a och får fortsätta att jaga sin första VM-poäng.

ARTIKELN HANDLAR OM