Cervantes kör Gas Gas

Bryter med KTM – har tvåårskontrakt med det spanska märket

Foto: Jonty Edmunds, KTM Images
Ivan Cervantes lämnar KTM för att köra Gas Gas.
SPORTBLADET

Spanske endurovärldsmästaren Ivan Cervantes lämnar KTM för att köra för Gas Gas nästa år.

Den fyrfaldige världsmästaren Ivan Cervantes lämnar KTM efter nio säsonger med det brandgula märket. Spanjoren har kört KTM sedan VM-debuten 2002. Men nu är det alltså dags för ”il Torito” att byta märke. Han blir tillsammans med Christophe Nambotin som nyligen skrivit på för två år till, affischnamnet för det spanska mc-märket.

Tvåårskontrakt för spanjoren

Cervantes har tecknat tvåårskontrakt. Nambotin fortsätter att köra E3 nästa år, medan Cervantes kör i E2-klassen i VM.

– Nästa år kommer jag att köra för Gas Gas och tävla med deras 250 tvåtakt, men i slutet av 2012 utesluter jag inte att jag kan tävla med en annan cykel, säger Cervantes, enligt webbplatsen befurious.com.

Enligt befurious.com har Cervantes beslut präglats av att endurosatsningen fått mindre utrymme sedan finanskrisen slog till och att KTM valt att satsa mycket på att utveckla crosshojen SX 350X, samt ryktena om att den österrikiska mc-tillverkaren vill värva crossföraren James Stewart från Yamaha.

Knight återvänder

När Cervantes väljer att lämna KTM kliver i stället britten David Knight tillbaka in i KTM-teamet. Knight som tidigare varit fabriksförare för KTM gjorde en kort sejour hos BMW innan han återvände till KTM. Knight tävlar idag för Farioliteamet, men bara som supportförare. I och med sitt nya tvåårskontrakt kommer Knight tillbaka som fullvärdig fabriksförare i Fariolistallet.

ARTIKELN HANDLAR OM