Komplicerat benbrott för Alexander Lundh

Hemma efter operationen i England – nu väntar nya undersökningar

Foto: Highsider.se
Alexander Lundh bröt benet på Silverstone. Han har opererats i England men är nu hemma i Sverige där nya undersökningar väntar.
SPORTBLADET

Alexander Lundh bröt benet efter en vurpa på Silverstone. Efter operation och en vecka i sjuksängen väntar nya udnersökningar av svenska läkare.

– Det är skönt att ha kommit hem till Sverige, säger Lundh i ett pressmeddelande.

Roadracingföraren Alexander Lundh skadade sig vid det senaste VM-loppet i Supersport 600-klassen på Silverstone då Lundh vurpade så illa att han bröt högra underbenet. Efter operation och en vecka på engelskt sjukhus har Lundh nu fått komma hem.

Hemma igen

– Det är skönt att ha kommit hem till Sverige, de svenska sjukhussängarna är betydligt bekvämare än de engelska, säger Lundh i ett pressmeddelande.

Svensken drabbades av flera spiralfrakturer och skadan var betydligt mer komplicerad än läkarna först trodde. Lundh ska utredas av svenska läkare för att se om det krävs ytterligare någon operation. Troligen missar Lundh de tre VM-deltävlingarna som återstår av årets säsong.

Satsar på nästa år

– Nu gäller det att bli bra i benet och jobba hårt på nästa års satsning, jag hoppas att kunna fortsätta i Supersport 600-VM med mitt eget team, det ser ganska bra ut inför nästa år, säger Alexander Lundh.

När tio av de tretton deltävlingarna är avklarade ligger Lundh på fjortonde plats med 23 poäng. Leder VM gör Kenan Sofuoglu före Eugene Laverty och Joan Lascorz som är trea.