De Puniet är tillbaka

Gör comeback i helgen
efter benbrottet

Foto: AP
I helgen gör Randy de Puniet comeback efter benbrottet på Sachsenring.
SPORTBLADET

Testat var positivt.

Nu satsar Randy de Puniet – 27 dagar efter det att han bröt benet.

Randy de Puniet som kör för LCR Honda bröt både vad- och skenben på tyska Sachsenring, men eftersom det har varit sommarlov så har han bara missat ett enda lopp.

Tillbaka i helgen

Och redan till helgens tävling i Brno satsar han på comeback. I måndags testade han en Honda CBR1000 i Frankrike och de 30 varven genomfördes utan problem.

– Jag ville vara säker på att jag kunde köra, och inte bara köra långsamt utan köra riktigt fort. Efter testet är jag väldigt nöjd och jag ser fram emot helgen, citeras han av motorsporttotal.

Han hade vissa smärtor, men är ändå positiv:

– Jag hade lite ont de fem första varven, framförallt i fotknölen när jag växlade, men det är helt normalt. På slutet blev det bättre och det viktigaste var att jag inte hade ätit några värktabletter innan. Jag ville prova på hur det verkligen kändes, säger han.

Inte orolig

– Jag mår bra och därför är jag övertygad om att jag är väl förberedd för helgen. Jag är inte orolig och måste inte fundera över skadan, gör jag det så kör jag långsammare.

Hans mål är att vara den bäste privatföraren i år och just nu är han åtta, 12 poäng bakom Ben Spies som just nu är den bäste privatföraren.