Trotsade skadan – nu talar allt för SM-guld

Säker dubbelvinst i Eksjö – sedan uttagen till lag-VM

Foto: Magnus Andersson, racelife.se
Fredrik Norén är på väg mot ett SM-guld.
SPORTBLADET

Årets säsong har varit minst sagt händelserik för Fredrik Norén.

Han har gjort såväl VM- som EM-debut i år och det med stor succé.

I Eksjö vann han båda SM-heaten i MX2-klassen och inför finalen i Västerås om fyra veckor pekar allt mot ett SM-guld – och detta trots att läkaren ordinerat vila.

– Jag körde i en håla, kraschade och slog ett nyckelbensfäste ur led vid ett träningspass i Ulricehamn, så jag har fått vila ett par dagar. Men nu känns det bra, säger Norén som tyckte att det var skönt att komma till Eksjö och kunna köra till sig full pott trots skadan han ådrog sig förra veckan.

Stark uppkörning

I det första heatet var han iväg som sjua men arbetade sig upp genom fältet för att slutligen rulla i mål som vinnare. I det andra racet var det ledning från start till mål.

– Jag försökte bara bevaka ledningen i det andra heatet och hålla idealspår, förklarar Norén.

Med 44 poängs försprång inför finalen på Malmabanan i Västerås den 18 september talar det mesta för att 18-åringen kommer att koras som svensk mästare, något han själv även hoppas och tror på.

Uttagen i lag-VM

– Det känns riktigt nära och det ska väl inte vara så mycket som kan vara i vägen nu, säger Norén med vetskap att argaste konkurrenten Filip Bengtsson måste lyckas med allt samtidigt som han själv måste misslyckas för att guldet ska glida honom ur näven.

Som extra bonus blev det även klart under söndagen att Fredrik Norén kommer att representera Sverige vid lag-VM i Denver, Colorado, USA den 25-26 september.

– Det ska bli skitkul, jag blev jätteglad att jag blev uttagen, säger Norén.

Övriga svenska förare i truppen till lag-VM blir Alexander Eriksson och Tom Söderström.

Anders Wallsten

ARTIKELN HANDLAR OM