Valentino Rossi lämnar Yamaha – för Ducati

SPORTBLADET

Valentino Rossi lämnar Yamaha.

För Ducati.

Foto: AFP, Getty Images
Rossi.

Det har spekulerats en längre tid, men nu är det klart. Den store stjärnan i MotoGP byter stall, när säsongen är över lämnar han Yamaha där han varit stallkompis med den nuvarande VM-ledaren Jorge Lorenzo.

Rossi har skrivit på ett tvåårskontrakt med Ducati och där ersätter han Casey Stoner som nu går till Honda.

– Det är mycket som har förändrat sedan 2004, framförallt har hon gjort det, min M1. Då var hon en medelmåtta i MotoGP som folk hånade och skrattade åt. Men sedan jag hjälpt henne att växa och förbättra sig så kan man nu se henne skratta i garaget och hon är omsvärmad och beundrad som en av de bästa i mästerskapet, säger Valentino Rossi.

Vunnit fyra VM

– Nu är det dags för mig att hitta en ny utmaning och mitt arbete hos Yamaha är avslutat. Tyvärr är det så att även en lycklig kärlekshistoria har ett slut, men de lämnar efter sig många underbara minnen, som när jag och min M1 träffades i gräset i Welkom och hon tittade mig rakt in i ögonen och sa; Jag älskar dig.

Under sina sju år hos Yamaha vann Valentino Rossi fyra VM-titlar. I helgens tävling i Brno slutade han femma, vann gjorde Yamahakollegan Jorge Lorenzo som nu leder VM med 77 poäng.