Cairoli världsmästare

Tog fjärde titeln i Brasilien

Foto: KTM Images
Antonio Cairoli är världsmästare i MX1.
SPORTBLADET

Antonio Cairoli kunde med lite tur säkra sitt fjärde VM-guld i Brasilien sedan rivalen Clement Desalle fått motorstopp.

– Jag förväntade mig inte att vinna här, säger den nykorade mästaren i ett pressmeddelande.

Foto: KTM Images
Cairoli med mästarplåten.

Antonio Cairoli har säkrat ett nytt VM-guld. Italienaren blev mästare i MX1-klassen efter att ha blivit tvåa respektive etta vid de båda heaten i Brasilien.

Redan mästare

När två VM-deltävlingar återstår är Cairoli redan klar mästare, han toppar tabellen på ointagliga 578 poäng, tvåan Clement Desalle har 471.

Antonio Cairoli gör sin första säsong hos KTM och fösvarar sin VM-titel från förra året.

– Tillsammans med teamet hade vi satt ett extremt högt mål, och det var tack vare teamets perfektionism vi lyckades nå det, säger Cairoli i ett pressmeddelande.

Italienaren har tävlat på KTM:s 350-kubikare, en helt ny modell som lanserades inför årets VM-serie.

Vid deltävlingen i Brasilien gjorde Cairoli en dålig start i det första heatet, men kunde köra upp sig till en slutlig andraplats när han gick om Clement Desalle på sista varvet. I det andra heatet startade italienaren bättre, men han kraschade och tappade andraplatsen.

Men han lyckades ta sig tillbaka som tvåa och när tre varv återstod fick Desalle tekniska problem och hans motorcykel stannade. Cairoli passerade och kunde hålla undan för David Philippaerts som blev tvåa i heatet.

Fyra VM-titlar

Antonio Cairoli har nu fyra VM-titlar, lika många som Harry Everts, Torsten Hallmann och Heikki Mikkola. I år har Cairoli vunnit sju VM-deltävlingar och han är den mest framgångsrike italienske motocrossföraren genom tiderna med sina 36 VM-segrar.

– Jag förväntade mig inte att vinna här. Jag tog inga risker och jag hade också lite tur att Desalle fick stopp, men det är racing. Jag har inte haft några tekniska problem med min cykel och det är jätteviktigt för att vara konkurrenskraftig, säger Cairoli i ett pressmeddelande.

ARTIKELN HANDLAR OM