Kvarnström kör VM – med brutet skenben

Tävlar med specialgips – som tas av under racet

SPORTBLADET

Enduroföraren Robert Kvarnström bröt skenbenet vid SM-tävlingen i Enköping för tio dagar sedan. I helgen ska han köra VM – tack vare ett specialgips.

Robert Kvarnström kör VM med brutet skenben.

Robert Kvarnström bröt foten förra året efter en vurpa på crossbanan. Men enduroföraren visste inte att skadan var så allvarlig utan det dröjde sex veckor då Kvarnström tränade och körde på som vanligt, innan brottet upptäcktes och Kvarnström opererades.

Skadade sig i SM

Läkarna tömde den svullna foten på blod och valde att inte spika brottet utan sydde ihop såret igen. Skadan läkte, men för ett par veckor sedan var oturen framme igen.

För tio dagar sedan körde Robert Kvarnström SM i Enköping och vid ett hopp landade han så hårt att foten slog i marken och han körde över den. Trots stora smärtor valde Kvarnström att ändå starta dagen därpå, men det slutar illa.

– Jag kommer in i en vänstersväng och sätter ut foten som vanligt och där vet jag inte vad som händer - om jag fastnar i sanden, på någon rot eller om jag kör över foten igen – men något går fel och jag känner verkligen hur jag bryter sönder foten, skriver Kvarnström på sin webbplats.

När Kvarnström kommer till sjukhus i Enköping konstaterar läkarna att skenbenet är brutet och att enduroföraren kan vänta sig sex veckor i gips.

Kör VM i helgen

En dryg vecka senare är Kvarnström på återbesök på Falu lasarett och brottet läker bra.

– Efter ett långt samtal med doktorn beslutar vi oss för att göra ett gips som jag kan ta av när jag ska åka cykel och sätta tillbaka när jag är klar. Det låter helt knäppt, men det är faktiskt sant. Så till helgen kommer jag att åka VM i Grekland med bruten fot, med tillstånd av doktorn, förklarar Folkareföraren på sin webbplats.

Robert Kvarnström tävlar i junior-VM och ligger för närvarande elva i tabellen. Hans bästa placering i år är en tredjeplats i Polen.