Fick bryta – men inte för benbrottets skull

Enduroföraren fick ge upp när motorcykeln skar

SPORTBLADET

Enduroföraren Robert Kvarnström gjorde en vågad satsning med att försöka köra junior-VM med brutet ben. Men det slutade med motorhaveri.

Foto: ABC Communications
Robert Kvarnström körde JVM med brutet ben, men fick ge upp när cykeln skar.

Kvarnström bröt skenbenet i samband med SM-tävlingen i Enköping den 15 augusti. Enligt den första prognosen väntade sex veckor i gips, men efter långa samtal med sin läkare beslutade Kvarnström att ändå försöka köra JVM- i Grekland den gångna helgen.

– Precis när jag hade brutit benet var det tungt, jag låg bara i sängen och funderade på om säsongen var över. Men så vände det och jag bestämde mig för att försöka köra, säger Kvarnström till Sportbladet.

Specialgips

Då skadan börjat läka fick Robert Kvarnström ett specialgips som han kunde ta av under tävlingen. Men det blev ändå tufft att köra i Grekland.

– Det gjorde ont och jag vågade inte sätta ner foten ordentligt, förklarar Kvarnström, som bäst gjorde han tionde snabbaste tid på ett prov i sin klass.

– Det var ungefär det jag räknade med. Mitt problem var att jag inte riktigt kunde växla. Och på andra varvet stannade cykeln. Det var kolvringen som sprack och skar sönder kolven, säger Kvarnström som därmed tvingades bryta.

Dagen därpå tyckte teamchefen att det var bättre att svensken vilade och Kvarnström stod alltså över. Nu hoppar han på kryckor, utan gips och hoppas kunna vara tillbaka lagom till den sista VM-deltävlingen som körs i Frankrike den 25-26 september.

Funderar på supercross

– Det går bra att gå och jag försöker hålla igång foten. Sedan får vi se hur det går, säger Kvarnström som redan funderar på nästa säsong.

– Jag har inte räknat med några resultat i år eftersom det varit ett uppbyggnadsår efter olika skador. Men nästa år hoppas jag på att köra det italienska enduromästerskapet och kanske åka lite supercross i Tyskland. Sedan blir det förstås JVM, säger Kvarnström som har kontrakt med Gas Gas även nästa säsong.

ARTIKELN HANDLAR OM