Iddon ersätter Lundh

Svensken rehabiliteras efter benbrottet på Silverstone

Foto: Highsider.se, Cresto Guide Racing
Cresto Guide Racing tar in en ersättare för skadade Alexander Lundh. I helgen får Christian Iddon chansen.
SPORTBLADET

Alexander Lundhs VM-säsong fick sig en rejäl törn när roadracingföraren bröt benet vid det senaste loppet i England. Lundh behandlas fortfarande för skadan och då passar teamet på att ta in en ersättare till helgens race.

Roadracingföraren Alexander Lundh bröt benet vid den senaste VM-deltävlingen i Supersport 600-klassen på Silverstone i England. Svensken har opererats och är fortfarande under behandling. Han kommer därför inte att köra den elfte deltävlingen i VM-serien som körs på Nürburgring den 5 september.

Brittisk ersättare

Men teamet, Cresto Guide Racing har plockat in en ersättare. Britten Christian Iddon som till vardags tävlar i det brittiska superbikemästerskapet kliver in i Lundhs ställe. Iddon hade wild card till deltävlingen på Silverstone där han körde för ett engelskt team. Iddon slutade på sjuttonde plats i tävlingen.

– Det känns väldigt tråkigt att inte kunna köra i helgen, mej jag får ändå vara glad att läkningen av benet går framåt. Jag ska på återbesök hos läkaren nästa vecka och hoppas på ett positivt utlåtande av läkarna så att jag kan börja träna upp benet och mig, säger Lundh i ett pressmeddelande.

Om läkarna ger klartecken för träning hoppas svensken på en comeback till tävlingen på Imola den 26 september.

– Det hade varit riktigt bra och roligt att få köra de två sista racen, säger Alexander Lundh.

ARTIKELN HANDLAR OM