Jorge Lorenzo utmanar mästaren på Misano

Spanjoren vill vinna på
Rossis hemmabana

SPORTBLADET

Det är Valentino Rossis hemmabana.

Där vill teamkollegan glänsa.

– Jag var tvåa de senaste två åren och är enormt motiverad, säger Jorge Lorenzo.

Foto: AP. AFP
Valentino Rossi (till vänster) har hemmabana på Misano, men Jorge Lorenzo vill göra allt för att vinna.

Valentino Rossi som bor bara 1,3 mil i från Misano hade hoppats att komma till sin hemmabana som VM-ledare.

Det gör han inte.

Lorenzo har greppet om guldet

I stället är det teamkollegan Jorge Lorenzo som har greppet om VM-titeln i MotoGP när det nu återstår sju tävlingar av den här säsongen.

– Jag var tvåa de senaste två åren och är enormt motiverad, jag ser fram emot ett bra lopp och jag hoppas att det är lite svalare än i USA. Där var det för varmt, säger spanjoren i ett pressmeddelade.

– Där gjorde jag miss sämsta lopp för säsongen, men jag är ändå nöjd eftersom jag var trea och det är viktigt för att vi ska nå vårt mål. Det är att vinna VM.

Valentino Rossi kommer till sin hemmabana utan att vara i någon storform, han har inte hittat tillbaka efter benbrottet tidigare i år.

– Jag har vunnit där de senaste två åren, men nu är omständigheterna annorlunda, men självklart ska jag göra mitt bästa och göra allt för att ge mina fans en härlig show, säger den regerande världsmästaren.

Rossi hoppas på svalka

– Vi gjorde en del framsteg med våra inställningar i Indianapolis, men förhållandena gjorde det klart för mig att jag inte är i hundraprocentig form. Dessutom är det riktigt tufft att åka i från USA direkt till Misano utan paus, dessutom hoppas jag att det är kallare där än i USA.

Men väderprognoserna påstår att det ska bli ytterligare ett lopp i stark värme.

ARTIKELN HANDLAR OM