Knäskadad – och nu är han utan VM-kontrakt

Tom Söderström förlorar kontraktet med sitt team

Foto: crossandracepictures.nl
Tom Söderström skadade knäet på träning och missar årets två sista VM-tävlingar. Han förlorar också kontraktet med sitt VM-team.
SPORTBLADET

Motocrossföraraen Tom Söderström har skadat knäet och blir borta de sista VM-deltävlingarna. Hans holländska team har också sagt upp kontraktet med svensken som nu måste leta ny styrning inför 2011.

Tom Söderström skadade vänstra knäet under träning i Holland och missar därför helgens VM-tävling i Lierop, Holland. Söderström har återvänt till Sverige för att uppsöka läkare och undersöka knäet, men än så länge är det oklart hur allvarlig skadan är.

Söderström kommer även att missa årets sista VM-tävling som körs den 12 september i Fermo, Italien.

Mister kontraktet

Yamahaförarens holländska team, Van Beers Racing har också valt att säga upp kontraktet med Söderström, som därmed får leta ny styrning för att kunna köra VM 2011. Van Beers Racing väljer att ta in holländaren Herjan Brakke i stället för Söderström i årets två sista tävlingar, skriver den holländska webbplatsen motocrossplanet.nl.

Tom Söderström är tillsammans med Alex Eriksson och Fredrik Norén också uttagen för att köra lag-VM i Denver den 26 september.

– Nu är det fokus på att få vänster knä åsterställt. Hur det blir med lag-VM återstår att lösa för läkarna denna vecka, skriver Söderström på sin egen webbplats.

Enligt en senare rapport kliver Andreas Hultman in som ersättare för Tom Söderström i lag-VM.

ARTIKELN HANDLAR OM