Jorge Lorenzo tog sin första VM-titel

Blev trea i Malaysia
och säkrade guldet

SPORTBLADET

Valentino Rossi van loppet, men Jorge Lorenzo tog VM-titeln. MotoGP-loppet på Sepangbanan i Malaysia bjöd på många höjdpunkter.

Foto: AFP
Valentino Rossi vann på Sepang.

Jorge Lorenzo gjorde vad som krävdes i Moto-GP-loppet på Sepangbanan. Spanjoren blev trea och säkrade därmed sin första VM-titel.

Lorenzos första titel

– Det här är den lyckligaste dagen i mitt liv, nu ska jag bara fira det här. Det var nervöst men jag visste att jag bara måste hålla ihop det och avsluta loppet bra, säger Lorenzo till internationella medier.

Loppet på Sepang var rafflande, Lorenzo tog starten och Andrea Dovizioso hakade på, medan Valentino Rossi missade stort och Casey Stoner kraschade bort sig efter en vurpa på öppningsvarvet. Men Rossi gav inte upp, efter tre varv var han uppe på fjärde plats och sedan jagade italienaren vidare.

Rossi höll en sanslöst hög fart och tog in på täten och efter halva loppet hade han gått upp i ledningen. Ända till slutet var det en mycket tuff fajt mellan honom och Dovizioso om segern, men det blev den felrfaldige världsmästaren Valentino Rossi som drog det längsta strået. Lorenzo låg kvar och försvarade sin tredjeplats.

Rossi vann

Rossi, som visade att han på allvar är tillbaka efter benbrottet, tog sin andra seger för året.

– Det var otroligt viktigt för mig att vinna igen. Jag missade starten helt, men jag kände att jag hade farten och jag kunde komma tillbaka. Det här är min 46:e seger för Yamaha och jag vill verkligen tacka teamet för de här sju åren, sade Rossi efter loppet.

ARTIKELN HANDLAR OM