”Jag vill vinna Kåsan”

Joakim Ljunggren laddar
för säsongsavslutningen

Foto: Jonty Edmunds, KTM Images
Snart är utomhussäsongen över för Joakim Ljunggren som siktar in sig på att försvara bronset i inomhus-VM.
SPORTBLADET

Enduroföraren Joakim Ljunggren håller som bäst på att prova ut nya cyklar inför årets avslutande tävlingar. Kraftprovet Novemberkåsan väntar innan det är dags att försvara bronset i inomhus-VM.

Efter femteplatsen i VM håller Joakim Ljunggren på att runda av säsongen. Men än återstår några tävlingar, bland annat Gotland Grand National och Novemberkåsan. Och sista helgen i november börjar inomhus-VM.

Testar inför inne-VM

– Jag vet inte riktigt hur jag ska göra med Gotland Grand National. Jag är anmäld men har inte bestämt mig än. Just nu håller jag på och tränar och testar cyklar inför inomhus-VM. Jag har byggt upp ett riktigt extremprov här hemma som jag körde senast i morse, säger Joakim Ljunggren till Sportbladet.

Husabergsföraren som i år huvudsakligen tävlat på 450 fyrtakt, passar på att prova de andra motorcykelmodellerna som märket har att erbjuda.

– Jag provar just nu 250 tvåtakt. Jag tror mycket på den hojen och den verkar passa min körstil, det lutar åt att jag nog väljer den till inne-VM. Den andra hojen, 300 tvåtakt, har jag inte provat ordentligt. Men den skulle kunna bli aktuell för Kåsan, säger Joakim Ljunggren till Sportbladet.

GGN körs den 6 november, ett par veckor senare, den 20 november, är det dags för Novemberkåsan i Gävle. Och den stentuffa maratontävlingen lockar mest.

– Det kanske inte är bästa uppladdningen för inne-VM, men jag vill gärna köra Kåsan. Det är en prestigefylld tävling och jag har två inteckningar, jag vill gärna ta en tredje seger och vinna en Kåsa, säger Joakim Ljunggren.

VM-brons att försvara

Bara en vecka efter Novemberkåsan, den 27 november, börjar inomhus-VM. Joakim Ljunggren har en bronspeng att försvara, i år var han trea efter Ivan Cervantes och segraren Tadeusz Blazusiak.

– Det ska bli otroligt kul. Jag hoppas kunna slå Ivan Cervantes, men det blir tufft att matcha Taddy som vann förra året. Han har ju tävlat i USA och kört inomhus hela året, säger Joakim Ljunggren.

ARTIKELN HANDLAR OM