Rossi kan inte utmana Honda

Lider fortfarande av axelproblem

Foto: AP
Valentino Rossi.
SPORTBLADET

Honda imponerar - och Valentino Rossi kan inte konkurrera.

Inte än.

Han har fortfarande problem med axeln.

Inför helgens VM-premiär i MotoGP avslutades testsäsongen i Qatar - och Honda fortsätter att imponera. Den här gången i blåst och sand.

Casey Stoner var snabbast av alla med ett varv på 1:55.681, vilket var 64 hundradelar före teamkollegan Dani Pedrosa.

Spies i Yamaha

– Jag är väldigt glad över tiden när jag såg vilket väder det var så trodde jag inte att det skulle gå så snabbt, men när vinden sedan mojnade så kunde vi alla ta ett stort steg framåt, säger den förre världsmästaren till Motosportmagazin.

– Vi är nöjda med det som vi har gjort och vi ser med tillförsikt fram emot premiärhelgen. Men de andra kommer också att förbättra sina inställningar så vi får inte luta oss tillbaka utan måste fortsätta arbeta.

Nykomlingen Ben Spies som kör för Yamaha var trea och hans teamkompis, världsmäatren Jorge Lorenzo var nästan en sekund efter täten, men för legendaren Valentino Rossi, Ducati, var det ännu värre.

Premiär i Qatar

Han var 13:e man, och han hade problem med vinden, axeln och dessutom föll han sedan han kört på den vita linjen:

– Som tur är så gled jag bara i väg, det var inget allvarligt. Det enda stora problemet är axeln, en och en halv timme innan testet var över så förlorade jag allt mer kraft och då kunde jag inte heller trycka på. Det är så synd för jag tror att jag jade kunnat få till en bättre tid, men i stället så kom vi inte tillbaka på banan med de mjuka däcken, säger han.

Italienaren var riktigt missnöjd med sin tid: 1:56.988 .

– Jag började med att testköra ett helt race, men så avbröt jag det när jag tappade en tiondel per varv. Vi är inte så långt borta som det ser ut, men vi har mycket arbete framför oss. Det gäller både cykeln och mig, fram till och med torsdag ska jag göra ett par lätta övningar och få lite massage. Sedan får vi se.

Även premiären avgörs i Qatar.