Missade pallen – med åtta sekunder

”Inte speciellt nöjd”

SPORTBLADET

Han hade hoppats på en pallplats.

Men Joakim Ljunggren missade den med åtta sekunder.

Foto: BILDBYRÅN

Den svenske endurostjärnan var sexa i årets första VM-deltävling. Under lördagen var det elva förare inom två minuter och finländaren Mika Ahola vann. Svensken var 45 sekunder ifrån en pallplats.

– Det är jag inte speciellt nöjd med. Det kändes jäkligt stelt i körningen hela lördagen, det gick inte alls lika bra som när jag träningskörde inför tävlingen. Men placeringen är väl okej, säger Ljunggren till Karlskogakuriren.

På söndagen gick det däremot bättre och han var åtta sekunder i från en pallplats.

– Trots att det var så jämnt kan man inte skylla på otur. Det var så tajt och vi fajtades på varje prov, vi var inom några sekunders marginal hela tiden. Vi får hoppas att det är jag som har sekunderna med mig nästa helg i stället. Jag får ändå ta med mig att körningen kändes bra, och det här bevisar att det inte är omöjligt att vara på pallen.

”Gillar när det är mer stenar”

Nu är svensken sexa totalt och nästa helg är det dags för nästa VM-deltävling, i Portugal.

– I helgen handlade det mest om att köra snabbt och svänga bra, även på enduroprovet, medan jag gillar när det är mer stenar och hinder och bök. Vi tävlade på samma ställe i Portugal 2009 och då var det rätt så tuffa banor, så vi får hoppas att det är likadant nu.

Mika Ahola, som satsar på sin femte VM-titel leder mästerskapet efter premiären.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport