Estorils skräll – Lorenzo förlorade

Dani Pedrosa tog hem segern

Foto: Getty
Jorge Lorenzo och Dani Pedrosa.
SPORTBLADET

Kungen av Portugal, Jorge Lorenzo, har abdikerat.

Efter tre raka segrar i Estoril tog Dani Pedrosa över.

– Jag är enormt lycklig över den här segern, säger spanjoren.

Inför MotoGP-loppet i Portugal handlade det mesta om Jorge Lorenzo, världsmästaren som aldrig har förlorat ett lopp på Estoril. Där tog han sin första seger för fyra år sedan och sedan dess har han vunnit två lopp till på den banan.

Mycket riktigt så var han i ledningen, men han fick mycket bra motstånd av Hondas Dani Pedrosa och på det 24:e varvet så bestämde sig Pedrosa för att attackera och redan i den första kurvan körde han om Yamahaföraren Lorenzo och sedan körde han två snabba varv och avgjorde loppet.

– Jag är enormt glad över den här segern, säger Dani Pedrosa till Motorsporttotal.

Lorenzo leder fortfarande

Pedrosa opererade sitt nyckelben under uppehållet och var mycket lycklig över att operationen lyckats och att han är i form igen.

– Allra mest nöjd är jag över att kroppen kändes så bra, det verkar som om operationen  varit så lyckad som jag hoppats på, säger han.

– Men jag försökte att vila min vänstra arm eftersom jag hade kramp i den när det var ungefär 15 varv kvar. Jag körde efter Jorge och väntade på att jag skulle tappa kraften i kroppen och att armen skulle kännas helt bedövad, men det hände aldrig.

Jorge Lorenzo leder fortfarande VM, men Dani Pedrosa är nu bara fyra poäng bakom. De båda har ett litet gap ner till Casey Stoner som har 20 poäng upp till Pedrosa.

Nästa tävling körs på Le Mans den 15 maj.

ARTIKELN HANDLAR OM