MC-sporten skakas av en knarkskandal

Kokain och amfetamin hittat

Foto: AP
SPORTBLADET

MC-sporten har drabbats av en stor skandal.

Tullen har hittat stora mängder narkotika och även ett vapen i en av teamens lastbilar.

Den brittiska tullen har hittat åtta kilo kokain, 71 kilo amfetamin och mer än 100 kilo cannabis i en av lastbilarna som tillhör Superbiketeamet Paul-Bird-Motorsport.

Polisen bekräftar också att de även hittade ett vapen i lastbilen när den anlände till Dover.

”Paul Bird Motorsport bekräftar att en mängd förbjudna substanser placerats i en av lastbilarna när den var i Holland för VM i Superbike. Narkotikan och även andra illegala föremål hittades när lastbilen kontrollerades av tullen i Dover, självklart kom detta som en chock för teamet, detta inkluderar även de fyra medarbetare som fanns med i lastbilen”, skriver teamet i ett officiellt uttalande.

Teamet stöttar tullen

”Teamet är övertygat om att inga medarbetare har någon som helst koppling till de artiklar som hittades”, står det också.

Teamet meddelar även att samtliga medarbetare arbetar som vanligt med förberedelserna inför den kommande VM-deltävlingen och att de stöttar och samarbetar polisen och tullen i sin utredning. Dessutom kommer stallet att utöka säkerheten kring sina lastbilar i framtiden, de kommer även att vara med under den kommande VM-deltävlingen på Monza den 8 maj.

ARTIKELN HANDLAR OM