Tre kraschade under MC-tävling

Foto: Läsarbild
SPORTBLADET

Tre förare körde av banan under motorcykeltävlingen Pro Superbike i Mantorp på lördagen. Två av förarna fördes till sjukhus.

– Först körde en motorcykel rakt in i muren och två minuter senare bränner en annan i väg in i en annan mur, sa ett vittne på plats till Aftonbladet.

Olyckorna inträffade vid 13.30-tiden. Fredrik Watz, som tävlar för Linköping MS, var en av dem som kraschade och fick föras till sjukhus.

– Jag pratade med honom innan de åkte, troligen har han hjärnskakning och så kommer han att vara allmänt mörbultat, säger team-chefen Joakim Wiedesheim.

Björn Ljungquist kraschade i en kurva och fördes till sjukhus där det konstaterades att han drabbats av en hjärnskakning och bruten hand och handled. Även Daniel Falemo kraschade i en kurva men kunde fortsätta tävla.

”Tyngsta och snabbaste klassen”

– Det var bara slumpen som gjorde att alla tre gick omkull, de gjorde det oberoende av varandra, säger Joakim Wiedesheim.

Avåkningar är vanligt under Pro Superbike, som är det svenska mästerskapet i roadracing.

– Det är den tyngsta och snabbaste klassen som går att köra i Skandinavien. Det är väldigt vanligt med avåkningar, men allt som oftast går det bra, säger Joakim Tärnström informationsansvarig på STCC som anordnar tävlingen.