Pedrosa fortsätter jakten på VM-titeln

Han vann i Spanien - Nicky Hayden kraschade svårt

Foto: Scanpix
Dani Pedrosa, vann i Aragon och är tvåa i VM
SPORTBLADET

Kampen om VM-titeln leder.

Tack vare Dani Pedrosa.

Förra loppet föll Dani Pedrosa och rivalen Jorge Lorenzo kunde vinna loppet och dra ifrån i VM-toppen, men när det sedan var dags för lopp på hemmaplan lyckades Dani Pedrosa slå tillbaka. Han vann motoGP-loppet i Spanien på sin Honda, före Jorge Lorenzo, Yamaha.

Men det var allt annat än enkelt.

- Efter förra loppet fick jag ge många intervjuer och folk påminde mig hela tiden om vad som hände. Det är inte så bra när man egentligen vill se framåt. Det som har hänt har hänt och jag vill se framåt. Det var absolut inte enkelt, säger Dani Pedrosa, 27.

- Jag fyllde dessutom år i lördags och jag fick väl fyra-fem tårtor. Med andra ord var det inte enkelt att koncentrera mig på det jag skulle göra och sedan så kraschade jag också.

Spanjoren föll under kvalet och hans mekaniker fick jobba hela natten för att få ordning på cykeln, dessutom hade de problem under uppvärmningen eftersom de var tvungna att testa allt igen så att det fungerade.

Tillbaka i toppform

Till racet var han tillbaka i toppform och vann övertygande.

Det gör att han nu är 33 poäng bakom Jorge Lorenzo när fyra lopp återstår av säsongen.

- Jag körde efter Jorge under de första varven, sedan kunde jag köra om honom och jag fick en liten lucka. Den kunde jag förvalta, säger Dani Pedrosa som till nästa deltävling i Japan  återigen har Casey Stoner som teamkompis.

- Men Casey är en vinnare och honom tänker jag inte fråga om hjälp. Är det så att det löser sig på banan vore det bra, men det kan också vara precis tvärtom. Vi är stallkompisar ja, men vi är också vinnare båda två. Han kommer bara tillbaka för att han vill vinna de sista loppen under sin karriär.

I Aragon var Jorge Lorenzo tvåa, Andrea Dovizioso (Tech 3), var trea.

Hayden kraschade

Nicky Hayden, Ducati, kraschade illa redan på det andra varvet, men trots att det såg illa ut när han körde in i en däckstapel så klarade sig i stort sett utan skador.

- Jag fick upp cykeln, men väggen kom väldigt nära väldigt snabbt. Jag insåg att jag skulle slå i huvudet så jag hoppade av, säger Hayden till motorsprotytotal.

- Strax innan cykeln slog i  däckstapeln så släppte jag taget. Jag är ledsen över att jag förstörde cykeln, men glad över att arbetet för säkerheten på banan fungerat väldigt bra. Det känns helt okej.

 Världsmästaren från 2006 kommer att köra i Japan om två veckor.