VM-silver till Ljunggren

- Det gick fantastiskt bra, säger endurostjärnan

Foto: Foto: BILDBYRÅN
Joakim Ljunggren.
SPORTBLADET

Två andraplatser.

Det räckte för att ge Joakim Ljunggren ett efterlängtat VM-silver.

- Det gick fantastiskt bra, säger han.

Svensken hade andraplatsen inför finalen av enduro-VM i Frankrike, men han fick inte göra något misstag om han skulle ta hem silvermedaljen i klassen E2.

Det gjorde han inte heller, han var tvåa efter världsmästaren Christophe Namobin båda dagarna och vann sitt silver.

- Det var en bra helg, men det var också väldigt nervöst. Jag hade inte många poäng ner till trean Aigar Leok och det var jämnt hela tiden. Han var trea i mål båda dagarna och jag visste att om jag gjorde ett misstag så skulle han gå om mig, säger Joakim Ljunggren till Sportbladet.

•Spansk mästare och VM-silver, är du nöjd med säsongen?

- Ja, det är jag. Det gick inte att göra någonting åt Nambotin. Han är sjukt snabb. Det har varit tufft att ta det här silvret så jag är nöjd.

Inget SM

Under året valde Karlskogakillen att hoppa över SM, som han vunnit de senaste sju åren, för att köra spanska mästerskapen och ha sin bas i Spanien. Han ville utvecklas på andra underlag, en satsning som har fallit väl ut.

- I år byggde jag upp det, men det har varit mycket att fixa med, bland annat med huset jag har hyrt och med garaget. Till nästa år hoppas jag att jag kan satsa ännu mer på träningen och utvecklas ännu mer. Jag märker ändå att det har gett resultat, jag är betydligt bättre när det är dammhalt.  Det var sådana förhållanden nu under finalen och jag märker att jag har tagit ett steg till i min utveckling.

Nu väntar inomhus-VM, där han har en medalj att försvara, och sedan kommer han troligen till Novemberkåsan, en tävling som han vunnit vid tre tillfällen.

- Ja, det lutar åt att jag kör. De strök en deltävling i inne-VM och det ger utrymme för mig att köra Kåsan.

•Målet?

- Att vinna, absolut.

Novemberkåsan avgörs i Eskilstuna under den första helgen i advent.