Mästaren överlägsen

- Casey Stoner är oslagbar, säger VM-ledaren Lorenzo

Foto: AP
Casey Stoner dominerar inför sitt sista lopp på hemmaplan
SPORTBLADET

Casey Stoner föll i Australien.

Ändå tog han pole.

För femte gången i rad.

Ingenting tycks kunna stoppa Casey Stoner hemma i Australien. För femte gången tog han pole position i motoGP-loppet på Philip Island.

Den regerande mästaren föll under ett uppvärmningsvarv, men han klarade sig utan skador och körde hem sin 39:e pole position.

- Jag gjorde ett misstag och kastades av mc:n när jag värmde upp. Jag körde inte speciellt snabbt och jag kunde egentligen inte göra någonting. Som tur var ramlade jag inte på den fot som jag har haft problem med, det hade varit illa. Jag har lite ont i vänster höft, men jag slapp problem med foten. Det var väl inte riktigt som jag hade planerat, men resten av helgen har fungerat bra, säger Hondas Casey Stoner i en kommentar.

- Cykeln kändes bra och vi har bra fart. Förhoppningsvis kan vi omvandla pole position till en seger.

Lorenzo före Pedrosa

VM-ledaren Jorge Lorenzo körde sedan in sin Yamaha på andra plats och trea var Dani Pedrosa, Honda, som vunnit fem av de senaste sex loppen och jagar Lorenzo i VM-sammanställningen.

- Om ingenting oförutsätt händer så kommer Casey att vara oslagbar här. Han kör så lugnt, tryggt och gasar alltid för fullt. Det kommer att vara fruktansvärt svårt att hålla jämna steg med honom, säger Jorge Lorenzo efter kvalet.

- Det viktiga för mig är att hålla Dani bakom mig.

Tävlingen är säsongens näst sista och avgörs klockan 06.00 i morgon söndag.