Rossi: ”Känns som jag har en tidsmaskin”

Foto: GETTY IMAGES
Valentino Rossi vann i Misano.
SPORTBLADET

I fem år har han väntat.

Nu är Valentino Rossi tillbaka.

Som segrare hemma i Misano.

Det är Marc Marquez som har dominerat årets motoGP-säsong, men på Misano kunde han inte hota den stora stjärnan Valentino Rossi. Italienaren stod i första startled för första gången den här säsongen och han slog till med den bästa tiden på uppvärmningen.

– Jag visste att jag skulle kunna vara med och slåss om segern här, jag körde bra på kvalet och det kändes också bra under uppvärmningen. Yamahan fungerade bra och jag älskar den här banan, säger Rossi till motorsportmagazin.

I racet startade teamkollegan Jorge Lorenzo bäst, tillsammans med Rossi och Hondas Marquez drog han upp ett bra tempo och på det fjärde varvet tog Rossi över ledningen och strax därefter kunde Marquez också passera Lorenzo. På det tionde varvet tappade Marquez kontrollen över sin mc i kurva nio och föll. Han kunde fortsätta loppet, men låg då ett var efter sina konkurrenter.

”Är så otroligt lycklig”

Rossi utökade sin ledning och var två och en halv sekund före Yamahakollegan Lorenzo i mål, Dani Pedrosa slutade trea.  Detta var Rossis 81:a GP-seger, hans första sedan Assen 2013.

– Jag är så otroligt lycklig. Det är en mycket speciell känsla att vinna här tillsammans med mina fans, min familj och mina vänner. Det känns otroligt att få ta en seger efter mer än ett år utan en vinst och att sedan få göra det här, hemma på Misano. Jag kan inte önska mig mer. Detta är en helt perfekt dag, säger Rossi efter loppet.

”Är snabbare i år”

Han kommer från Tabvullia som bara ligger 15 kilometer från Misano och efter loppet invaderas start/målrakan av hans fans och folk var jublande glada.

– Det är fem år sedan jag vann här senast och i dag var det precis som då, en duell med Jorge som jag kunde avgöra till min fördel. Det känns som om jag har en tidsmaskin.

– Den här segern är bättre än den i Assen förra året, den gången var förutsättningarna med Jorges brutna nyckelben annorlunda. I år är jag snabbare och jag har redan varit tvåa bakom Marc fyra gånger. Min mål var att vinna det här loppet och det lyckades jag med.

ARTIKELN HANDLAR OM