Stjärnan i otäck krasch

Tidigare mästare slogs medvetslös i VM-lopp

SPORTBLADET

Storstjärnan Valentino Rossi kraschade.

Och förlorade troligen medvetandet.

– Han drabbades av en hjärnskakning, bekräftar chefen för Clinica Mobile.

För två veckor sedan var Valentino Rossi den stora hjälten när han vann motoGP-loppet på Misano, i helgens tävling på Aragon hade han däremot otur. På det fjärde varvet bromsade han ute på den blöta kantstenen och gled av banan. Där, mellan banan och avåkningszonen, finns det en remsa med konstgräs och där tappade Rossi kontrollen över sin MC och föll. Han blev liggande på marken och bars sedan bort på en bår, men kort därefter kunde han resa sig och själv gå till sjukstugan (Clinica Mobile ) i depåområdet.

– Valentino drabbades av en hjärnskakning och han var troligen medvetslös, säger Michele Zasa, chef för Clinica Mobile till motorsporttotal.

Återhämtat sig

– Ur en neurologisk synvinkel så har han återhämtat sig bra. Han fördes vidare till ett sjukhus i Alcaniz där man genomförde en hjärnröntgen för att utesluta en hjärnblödning. Han övervakades under ett par timmar, men det var en säkerhetsåtgärd. Det finns ingen anledning att vara orolig.

Valentino Rossi lämnade sjukhuset under kvällen och enligt läkarna mår han bra.

Den blöta tävlingen i Aragon vanns av Rossis Yamahakollega Jorge Lorenzo, det var spanjorens första seger i år. Aleix Espargaro slutade tvåa, det har hans första pallplacering i motoGP, och Cal Crutchlow var trea. VM-ledaren Marc Marquez föll även han och var 13:e man i mål. Den regerande mästaren tog tre poäng, men är kvar i en klar ledning när nu fyra lopp återstår.