VM-förare omkom efter otäck krasch

Luis Saloms liv gick inte att rädda

1 av 2
SPORTBLADET

Motorsporten har sorg.

VM-föraren Luis Salom kraschade illa under träningen till Spaniens GP, men läkarna kunde inte rädda hans liv.

Foto: TT
Luis Salom.

Under fredagen inleddes träningarna till helgens VM-deltävling i Barcelona, Spanien.

När ungefär 25 minuter återstod av det andra passet tappade den spanske Moto2-föraren Luis Salom kontrollen över sin mc i kurva 12 på Circuit de Barcelona-Catalunya. Han körde i ungefär 160 km/timmen när han kraschade och skadade sig svårt. Han föll av cykeln, men den slungades tillbaka och Salom kolliderar med sin egen cykel. Två akutläkare och två ambulanser kom till olycksplatsen omedelbart efter olyckan och Salom fördes till sjukhus.

Där opererades han direkt, men skadorna var så svåra att han avled klockan 16.55.

– Det är med stor sorg som vi måste meddela att Moto2-föraren Luis Salom (SAG Team) har avlidit av de skador som han ådrog sig under en olycka under den andra träningen tidigare i dag, meddelar MotoGP i ett officiellt uttalande.

Slogs om titeln

Detta är den första dödsolyckan i roadracing-VM sedan ikonen Marco Simoncelli omkom av de skador som han drabbades av under ett MotoGP-lopp i Malaysia 2011 och det chockar roadracing-VM.

– Jag är förkrossade över att jag har förlorat en stor vän, twittrar MotoGP-föraren Dani Pedrosa.

– Mina tankar går till familjen, vi kommer alltid att minnas dig.

Den franske VM-föraren Loris Baz skriver:

– Jag saknar ord. Jag är så otroligt ledsen över att vi har förlorat en person ur vår stora familj. Mina tankar går till din familj. Vila i frid.

Luis Salom VM-debuterade i 125 cc 2009 och vann nio lopp. Han var tvåa i Moto3 2012 och året efter slogs han om VM-titeln fram till det sista loppet, men slutade trea i mästerskapet. Under sin karriär i Moto2 har han tagit tre pallplatser, bland annat var han tvåa i säsongspremiären i Qatar tidigare i år.

Luis Salom blev 24 år gammal.

ARTIKELN HANDLAR OM

Barcelona

Motorsport