Motorlistan

...med Anna Andersson

SPORTBLADET

1 Daniel Carlsson

Hans engagemang mot rattonykterhet är fantastiskt och nu får han hjälp av de två nya hedersmedlemmarna Henning Solberg, Norge och Manfred Stohl, Österrike. De båda ska arbeta mot rattfylla i sina hemländer.

– Henning är en positiv förebild för många unga norrmän och en perfekt ambassadör för World Rally Against Drunk Driving. Trots att Norge inte har så många invånare dödas 269 personer om året i trafiken i landet – och hela 25% av olyckorna sker under påverkan av alkohol eller andra droger, säger Daniel Carlsson i ett pressmeddelande.

2 Svenska rallyframgångar

PG Andersson vann juniorklassen i Norges VM-rally överlägset, före den regerande mästaren Patrik Sandell. I grupp N var det Patrik Flodin som tog hem segern och Daniel Carlsson var sjua i WRC-klassen. Den klassen dominerades av Finland, Mirkko Hirvonen vann före Marcus Grönholm, vilket gör att Grönholm leder förar-VM med sina 24 poäng, Hirvonen har 20 och den regerande mästaren Sebastien Loeb, Frankrike är trea (18 poäng).

3 F1-tester

I veckan har Williams testat i Valencia, Spanien, samtidigt som nio stall arbetat i Manama, Bahrain.

Under den första dagen när temperaturen var mellan 22 och 26 grader var Ferrari snabbast och i går, i 40 gradig värme var det BMW-Saubers Nick Heidfeld (1.30,469) som var före Fernando Alonso, McLaren-Mercedes (1.31,225).

Den mest negativa överraskningen i går var Ralf Schumacher, Toyota, som var 3,9 sekunder efter Heidfeldt och

hade näst sämst tid.

4 Ross Brawn

Veckans snackis hämtas från Tyskland, Sport Bild skriver att Ross Brawn, Ferraris före detta superhjärna, är aktuell som stallchef för McLaren-Mercedes. Ross Brawn bekräftar för SportBild att han är intresserad av ett jobb som stallchef, men att han först ska prata med Ferrari.

5 MotoGP-kort

Än så länge finns det ett lopp i USA; Laguna Beach, men 2008 kan Indianapolis få landets andra GP.

4 Suzukis John Hopkins skadade sig under testerna i Qatar och han har uppsökt sjukhus eftersom han har brott på höger hand och fot. Nu åker han vidare till Storbritannien där en specialist ska titta på skadorna.

6 Banbyte i F1

Sedan Bernie Ecclestone skrivit kontrakt med Förenade Arabemiraten verkar det som att ett lopp till försvinner från Europa. Enligt F1-total är det troligt att Frankrikes GP (Magny-Cours) och Storbritanniens GP (Silverstone) kommer att avgöras vartannat år, precis som i Tyskland där Nürburgring och Hockenheim från och med i år turas om.

7 Nascar

Jacques Villeneuve har planer på att köra Nascar 2008.

I år vill han vinna Le Mans och sedan vill killen som redan vunnit F1 och Indycar satsa på Nascar.

Det ryktas om att Dan Whelson är på väg från Indycar till Nascar.

JP Montoya hade problem med understyrning och slutade på 19:e plats i Daytona 500.

8 Svenskt i korthet

Jonas Kruse, 41, gör comeback. Han ska köra hela rally-SM i en Ford Focus WRC.

Björn Wirdheim fortsätter i Formula Nippon och Dandelion.

Ännu inget klart för Alx Danielsson, men det finns nu bara två platser lediga i GP2 2007.

10 DTM

Nu är äntligen årets tävlingsschema officiellt. Säsongen inleds och avslutas på Hockenheim precis som vanligt.

22 april: Hockenheim. 6 maj: Oschersleben. 20 maj: Eurospeedway Lausitz. 10 juni: Brands Hatch. 24 juni: Norisring. 15 juli: Mugello. 29 juli: Zandvoort. 2 september: Nürburgring. 23 september: Barcelona. 28 oktober: Hockenheim (datumet kan ändras).

Motorstopp

RED BULL. En månad kvar till F1-premiären och nu är det liv i stallet. Vintertesterna har varit en besvikelse. Utvecklingschefen Anton Stipinovich har lämnat stallet och David Coulthard är missnöjd med bilen, precis som nyförvärvet Mark Webber.

– Så som sitsen var hade jag aldrig kunnat köra ett lopp, säger Webber till Fox.

Anna Andersson ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM