Motorlistan

1 F1-testerna

SPORTBLADET

Det är fullt ös i spanska Valencia och motorvärldens blickar riktar sig mot Fernando Alonso, McLaren-Mercedes nye förare imponerade i det blöta vädret och när det blev torrt i torsdags var det överraskande Toyota och Ralf Schumacher som var snabbast. I går körde McLaren-Mercedes Lewis Hamilton det snabbaste varvet och stallet meddelar att de motorskador som drabbade Pedro de la Rosa inte ställer till några större problem.

– Det ser bra ut för oss, kommenterar Fernando Alonso hos F1-total.

– Det verkar som om vi fått koll på de nya Bridgestonedäcken snabbare än våra konkurrenter.

Hos Ferrari har Kimi Räikkönen nu testat den nya F2007 och han är nöjd med sitt första intryck.

2 Svenska rallyt

Nästa vecka startar det med superspecialen på Färje-stadstravet den 8 februari och söndagen den 11 avslutar samma sträcka hela rallyt. Arrangören lovar att det ska vara man mot man-körning och aktion – någonting man helt enkelt inte får missa om man befinner sig i närheten av Karlstad. Både tv och radio sänder från tävlingen.

3 J-P Montoya

Colombianen fick lämna F1 men nu har han fått sin revansch. Han vann 24-timmars i Daytona och hans nya karriär i USA kunde inte börjat bättre - dessutom passar han på att ge både Mercedes och Michael Schumacher varsin känga:

– Michael skulle troligen skita på sig om han körde här, säger Monty till sport1.

– Jag hade gärna kört DTM för Audi och visat Mercedes vad jag verkligen kan.

4 Valentino Rossi

Den italienska superstjärnan vill ta tillbaka VM-guldet i moto-GP och killen som har tagit sju VM-guld sedan 1997 stannar i Yamaha till och med 2008 - vilket betyder två säsonger till.

5 F1-skvaller

Super Aguri blir sista stall ut att presentera sin bil, det gör det den 12 mars, en vecka före säsongsstarten.

Förutom att Robert Doornbos testar för Red Bull ska han köra ChampCar den här säsongen.

6 Nick Fry

"Jag är helt övertygad om att han hade haft en helt annan utveckling hos oss, eftersom vi även tar hänsyn till hur förarna mår psykiskt." Hondas stallchef till Motorsport aktuell, med anledning av att McLaren-Mercedes gav JP Montoya sparken.

7 Svenskt i korthet

Tommy Rustad är tillbaka i STCC, mästaren från 2000 gör comeback i sitt Opel Team Sweden och målet är en pallplats. Förra året körde han rallycross-EM för ett norsk stall och det slutade med ett brons.

Stefan Lill-Lövis Johansson kommer att köra Honda i sportvagnsserien ALMS.

8 Felipe Massa

Det är namnet på Niki Laudas favorit under årets F1-säsong. Den trefaldige världsmästaren tror på en hård stallduell med Kimi Räikkönen.

– Han tog ett enormt steg i sin utvecklingen under den andra delen av 2006 och såg riktigt bra ut bredvid Michael Schumacher. Han har ingen respekt längre, säger Niki Lauda till Sport Bild.

9 Stallbyten

Ferraris Nigel Stephney, som är tekniskt ansvarig för testerna, vill ta ett sabbatsår, skriver Autosport. Men han har kontrakt över årets säsong.

Rod Nelson, Fernando Alonsos tävlingsingenjör har lämnat Renault för Williams. Från och med den 1 mars har han ett chefsjobb i det brittiska stallet som presenterade sin nya bil i går.

10 GP2

Det börjar bli trångt för Alx Danielsson, nu finns det bara tre lediga förarplatser till årets GP2, den senaste att bli klar för serien är Pastor Maldonado (Trident) som svensken tampades med i World Series förra året. Det finns flera spännande namn med i årets startfält, bland annat F1-bekantingarna Antonio Pizzonia och Timo Glock.

Motorstopp

Trubbel med polisen

Al Unser jr som vunnit Indy 500 två gånger har tagits av polisen. Han var inblandad i en olycka i Las Vegas där han enligt uppgifter prejat en annan bil in i ett räcke och misstänks för rattonykterhet och smitning.

Anna Andersson ([email protected])