Pole Position

SPORTBLADET

1 Kimi Räikkönen

Poleposition, snabbaste varvet och seger i Barcelona. Nu har den regerande världsmästaren utökat sin VM-ledning och han ser ruskigt stark ut, han har inte ens problem med teamkollegan Felipe Massa.

Han ser helt enkelt oslagbar ut.

– Ofta har man känslan att det finns någonting som går att förbättra, även om man vinner loppet. Men så var det inte i Barcelona, säger mästaren till motorsporttotal.

– Det var troligen den bästa tävlingshelgen i hela min karriär.

Nästa vecka kör F1 i Turkiet.

2 Jorge Lorenzo

?Eller Dani Pedrosa, eller kanske Valentino Rossi? Italienaren längtar efter sin första seger för säsongen i MotoGP.

Jorge Lorenzo som fyller 21 i helgen har opererat sin hand efter segern senast, men säger att han är återställd och hans landsman Dani Pedrosa är alltid farlig. Söndagens höjdpunkt.

3 Mattias Ekström

?Missräkning senast och nu jagar han Audikompisen Timo Schneider i italienska Mugello.

– I fjol hade jag pole och var tvåa i loppet. Det var en av de bästa helgerna 2007, därför har jag all anledning att se fram emot helgen, säger DTM-mästaren.

4 Richard Göransson

?Är mannen som jagas på Sturup Raceway. Han vann premiären av STCC, på söndag körs den andra deltävlingen.

5 Danica Patrick

?F1-drömmen kan bli verklighet för den första kvinnan att vinna­ ett lopp i IRL. Honda är intresserade:

– Om Danica vill testa är vi mer än lyckliga över att diskutera det med henne, säger Nick Fry till motorsporttotal.

6 Kenneth Hansen

?Legendaren – och veteranen – Kenneth Hansen är på jakt efter sitt 14:e VM-guld i rallycross. Säsongen startar i Portugal i helgen och han utmanas främst av rallyvärldsmästaren Marcus Grönholm, Finland, Anders Eriksson och Michael Jernberg. Den regerande mästaren Lasse Larsson har lagt av.

7 Sebastien Loeb

?Inga poäng i Jordanien för rallymästaren, men enligt polska Autoklub kan en ny karriär vara på gång. Citoën var i Hockenheim under DTM- premiären för att kolla in serien. Fransmännen kör WRC till och med 2009, men framtiden är osäker. Loeb­ har sagt att han gärna testar banracing när WRC-karriären är över.

8 Jonas Andersson

?Han vann premiären av F1 i båtracing i Qatar, det var den första segern en svensk tagit i klassen på tio år. I helgens tävling i Portugal startar även Pierre Lundin.

9 Jean Todt

?Enligt BBC och The Times är det mannen som F1-gurun Bernie Ecclestone vill se som Max Mosleys efterträdare.

Under ett möte i Barcelona lade han fram sitt förslag, men bara sju teams skrev under, de som lät bli ska ha varit Toro Rosso, Wiliams och Ferrari.

10 Weigl

Den tyska företagsgruppen är enligt autosport.com intresserade av att köpa Super Aguri, det skulle rädda säsongen för stallet. Några detaljer är inte offentliga.

MOTORSTOPP

? Här är bestraffningarna som delades ut efter STCC-premiären: Tomas Engström, Mattias Andersson och Thomas Schie – fem startplaceringar ner efter kvalet på Sturup.

Robin Rudholm är under observation av domarna, typ en varning och att domarna håller extra koll på honom.

– Vi vill vara helt säkra innan vi utdömer bestraffningar och då vi hade problem med TV-länkningen så drog det ut på tiden, säger biträdande tävlingsledare Johnny Haraldsson.