Annas motorlista

Poleposition

SPORTBLADET

1) Heikki Kovalainen

En fruktansvärd smäll senast och alla F1-älskare höll andan.

Nu är den ödmjuke finländaren tillbaka i sin McLaren-Mercedes. I går klarade han FIAs läkarundersökning.

TV 6 lördag kl 12.55, söndag kl 13.30

2) Kimi Räikkönen

Den regerande mästaren kör i rätt fil för att försvara sin titel. Två segrare på de tre senaste loppen, det tredje var han tvåa efter teamkompisen Massa.

– Jag är övertygad om att vi är starka i Turkiet. Ser man till de banor vi vunnit på är Istanbul väldigt lik Sepang och Sakhir, därför tror jag att vi är med i toppen, säger han.

3) Jorge Lorenzo

VM-tvåan i MotoGP är svårare skadad än befarat. Han kraschade svårt under fredagens träning i Shanghai, men på det kinesiska sjukhuset såg man inga frakturer. Den diagnosen var felaktig. I Barcelona har man konstaterat att han har en fraktur på vristbenet. De närmsta dagarna måste han tillbringa i rullstol och det är osäkert om han kan köra tävlingen på LeMans nästa helg.

Med facit i hand är det ett under att han lyckades köra i mål som fyra i Kina.

4) Rubens Barrichello

I veckan kritiserade han Ferrari för att han inte fick samma behandling som Michael Schumacher.

– Under USAs GP 2005 bad teamet mig att sakta ner för att Michael skulle kunna komma i kapp och köra förbi, säger han till Motorsporttotal.

– Då visste jag att det var dags för mig att gå.

I Turkiet blir brassen den F1-förare som kört flest GP, med sina 257 lopp går han förbi Riccardo Patrese (256). Patrese hade sitt rekord i 6 956 dagar, sedan Brasiliens GP 1989.

5) Ashley Force

25-åringen kör dragracing och vid NHRA Southern National (Funny Car) blev hon den första kvinnan att vinna i klassen. I finalen besegrade amerikanskan sin pappa, John Force som är 14-faldig mästare i klassen.

6) Josh Coppins

Han är bra form inför helgens tävling i Bulgarien, lika intressant är att hans biografi släpps i juni. ”Flying Kiwi!” är skriven av hans kompis Andy McGechan som själv kört motocross.

Eurosport 1 söndag kl 12.00 och 17.45

7) Kenneth Hansen

Tvåa efter norrmannen Ludvig Hunsbedt i EM-premiären i rallycross. I helgen körs omgång två i franska Kerlabo.

8) Toro Rosso

F1-stallet måste vänta ytterligare på sin nya bil. Sebastien Bourdais kraschade under testet med den nya STR3, därför är bilen är tidigast tävlingsduglig till Kanada i juni. Tre lopp senare än beräknat.

9) Antony Davidson

Super Aguri hoppar av F1 vilket gör att han och Takuma Sato saknar styrning. Anledningen till det omedelbara avhoppet var stallets usla ekonomi.

10) Annie Seel

Hon var 24:a och bästa tjej i det Centraleuropeiska rallyt. Nu skjuter hon upp sin planerade ryggoperation och satsar mot nästa års Dakarrally - som körs i Sydamerika.

Motorstopp

Anderstorp

Det blir inget VM-lopp i Sverige i år. Den planerade tävlingen i WTCC flyttas troligen till Imola eftersom Anderstorp inte kommer överens med promotorn. Tävlingehelgen är den samma, 20-21 september, men den nya banan måste fastställas av FIAs årsmöte i juni.

Anderstorp hoppas på att upprepa fjolårets succé 2009 istället.