Massa etta

Men Hamilton blev den stora vinnaren.

SPORTBLADET

Felipe Massa må vara segraren – men Lewis Hamilton är den stora vinnaren.

Foto: Foto: GETTY IMAGES
Ferraris Felipe Massa strax före McLarens Lewis Hamilton.

Det kanske kan tyckas märkligt eftersom det faktiskt är Felipe Massa som ligger tvåa efter VM-ledaren Kimi Räikkönen, men det är McLaren-Mercedesföraren som stannar i minnet efter Turkiets GP.

Inte bara för att han återigen står på pallen efter  tre klart sämre insatser utan också för den fantastiska omkörningen som engelsmannen gjorde av Felipe Massa på det 23:e varvet.

Där blixtrade han till, visade oss varför det är värt att välja tv:n framför en söndageftermiddag  i solen och varför han dominerade VM under nästan hela förra säsongen.

Bästa loppet

Det var dessutom just där som han lade  grunden till sin andraplats. I och med att han fick ett par varv med fri fart kunde han spräcka Ferraris på förhand så givna dubbelseger och knappa in två poäng på mästare Räikkönen.

Pappa Anthony Hamilton var imponerad av sonens andraplats och hävdade att det var sonens bästa insats i år.

Lewis Hamilton själv gick ett steg längre och sade att han tycker att det ett av de bästa loppen han någonsin kört.

Det är vi många som kan skriva under på.

Dessutom känns det som om McLaren-Mercedes har  krympt och kanske till och med tagit in det avstånd som Ferrari byggt upp under de senaste fyra tävlingarna. Ferraris teamchef Stefano Domenicali  försökte få tv-tittarna att tro att han var nöjd med gårdagens ”ett-trea”, men den lögnen trodde nog inte ens  hans hustru på.

McLaren är tillbaka

Nu väntar  tävlingar i Monaco och Kanada, två banor där Lewis Hamilton  var tvåa respektive etta förra säsongen. Och det finns all anledning för Ferrari att oroa sig, McLaren är tillbaka och framförallt  är det en sak som är väldigt tydlig.

Detta var Lewis Hamiltons comeback.

Sebastien Vettel tog sig i mål. Grattis – det var första gången i år.

Kul att se när en trestoppsstrategi faktiskt lyckas.

Sällan har det varit så tydligt vilken sida som var den så kallat ”smutsiga” i starten. Synd att det skulle drabba två nordbor.

Heikki Kovalainen råkade ut för en däckskada redan i starten – utan den hade han troligen tagit sin första seger. Nu blev det inte ens en enda poäng. Det enda vi kunde glädja oss åt var hans katt och råtta lek med Timo Glock, Toyota.

Glöm inte Morsdag den 25 maj – då är F1-cirkusen i Monaco.