Aftonbladet
Dagens namn: Magnus, Måns
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Veckans motorlista

Pole postion

1. Valentino Rossi

   ?Han leder MotoGP och kör på hemmaplan i ­Misano i helgen, 15 kilometer i från hans födelsestad. Större än så blir det inte.

2. Carl Rosenblad

   ?Han är anmäld till STCC-loppet på Knutstop och det ryktas om att han gör det för att hjälpa ledaren Fredrik Ekblom i kampen mot Richard Göransson, Flash Engineering.

– Blir det för smutsigt så får jag offra mig och dra rätt i sidan på Ekblom. Calle är med för att ställa till det för Flash Engineering, säger Janne Flash Nilsson till stcc.se.

3. David Philippaerts

   ?Sju poäng har han ner till tvåan, den regerande världsmästaren Steve Ramon när det är tre tävlingar och 150 poäng kvar att tävla om i årets VM i motocross.

4. Robert Kubica

   ?Enligt Daily Telegraph har han förlängt sitt kontrakt med BMW i ett år. BMW ville skriva kontrakt över tre år men enligt tidningen hoppas Kubica på en deal med Ferrari 2010.

5. Mattias Ekström

   ?Trea i DTM, sex poäng bakom ledaren Schneider, när de kör på Brands Hatch. Ekström kan bli den förste att vinna tävlingen tre gånger.

6. Francois Duval

   ?För att ge Citroën en match i märkes-VM gör Ford ett byte. I Spanien och på Korsika kör Duval för Ford och ­Jari-Matti Latvala för Stobarts.

7. Rickard Rydell

   ?Mästerskapsfyran har testat inställningar i Frankrike. Själv släpar han bara på 48 kg extravikt och hoppas på att klättra i sammandraget när fem tävlingshelger återstår.

8. Takuma Sato

   ?Kan vara på väg tillbaka till F1. Han och Sebastien Buemi ska testa för Toro Rosso skriver auto, motor und sport.

9. Smederna

   ?Även om de kommer sist i elitserien kan de få behålla sin plats i speedwayens elitserie. Masarna, Avesta, har ekonomiska problem och överväger att dra sig ur. Beslutet tas efter säsongens slut.

10. Alexander Danielsson

   ?Enligt Svensk motorsport ska han testa för Cheever Racing som bland annat tävlar i den amerikanska Grand Am serien.

Motorstopp

Nick Heidfeld

   ?BMW:s tysk har det tungt. Åttonde startplats i Valencia, nionde i mål och ännu inget kontrakt för 2009. Det ryktas om att Fernando Alonso är på väg att ersätta Heidfeld. Även stallchefen Mario Theissen är bekymrad och har anställt en mental coach som bara arbetar med att få Heidfeld att komma ur sin svacka.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
Om Aftonbladet