Motorlistan

1 Valentino Rossi

SPORTBLADET

Kan bli nästa stora stjärna i rally-VM. Enligt motorsporttotal funderar han på WRC från och med 2011, fram till dess är den åttafaldige MC-världsmästaren bunden till Yamaha och motoGP. Det stora testet blir Wales VM-rally i början av december. 21 ekipage deltar och målet är en plats bland de tio främsta. Sina F1-tester för Ferrari avslutade Rossi med att köra av, under den första dagen var han tre sekunder långsammare än Luca Badoer.

2 Jimmie Johnson

För andra gången någonsin har en förare vunnit NASCAR Sprint Cup tre år i rad. 1976–1978 lyckades Cale Yarborough och nu upprepade Jimmie Johnson bedriften.

3 Bruno Senna

Ayrtons systerson gjorde klart godkända Hondatester. Ross Brawn var positiv och själv sade Bruno Senna:

– De ville se vilken information jag kunde ge den och om jag var snabb och konstant. Jag tror att jag lyckades med det.

4 Pedro de la Rosa

Det nya samarbetet mellan McLaren-Mercedes och Force India syns – i cockpit. McLarens tredjeförare testade i veckan två dagar för Force India, det ryktas om att Adrian Sutil och Giancarlo Fisichella får konkurrens om nästa års förarplatser.

5 Bernie Ecclestone

Hustrun sedan 24 år, Slavica, har ansökt om skilsmässa skriver The Sun. Bernie Ecclestone är god för omkring 29 miljarder kronor och skilsmässan kan bli den dyraste i engelsk historia.

6 Fernando Alonso

Enligt Diario Sport ska han bli pappa för första gången. Men varken han eller hustrun Raquel har bekräftat uppgifterna.

7 Sebastien Loeb

Rallyvärldsmästare har testat för Red Bull och i Alonsos och Hamiltons frånvaro inledde han med åttonde snabbaste tid.

– Betydligt mer ansträngande än att köra rallybil, sade Loeb.

8 Lewis Hamilton

Ställer inte upp i Race of Champions, men han kommer att demonstrerara sin MP4-23 i samband med evenemanget.

9 Rahal/Letterman

Har blivit av med en huvudsponsor och riskerar att tappa en till. Men det är inte det enda IndyCar-teamet som är ett frågetecken inför 2009. Finanskrisen i USA drabbar även Newman/Haas som inte har namngivit någon förare än. Inte heller KV Racing har någon sponsor, skriver motorsporttotal.

10 Honda

F1-teamet har gjort en usel säsong och förlusten är rekordstor, 1,7 miljarder kr. Omsättningen ökade med 23 procent från förra året, men eftersom man inte har någon huvudsponsor så får Hondakoncernen ta de stora delarna av kostnaderna.

MOTORSTOPP

Flavio Camponeschi

I samband med världscupen i KF2 lämnade den regerande Europamästaren i kartingklassen ett positivt dopningsprov. Det fanns spår av cannabis i hans prov. 16-åringen stängs av i sex månader och blir av med sin världscuptitel.