MOTORLISTAN

1 Jonas Andersson

SPORTBLADET

En svensk F1-stjärna med chanser på ett VM-guld.

Självklart veckans etta.

Inför de två avslutande loppen i Abu Dhabi ligger svensken på andra plats i båtsportens världsmästerskap och till nästa år har han bara ett mål i sikte.

Att ta hem VM-guldet.

Även Pierre Lundin har chansen att avancera från sin sjätteplats i VM.

2 Emilio Botin

Presidenten för den spanska banken Santander bekräftar att de lämnar McLaren.

– 2010 ska vi sponsra Ferrari, säger han till spanska AS.

Gissa vilken förare han vill ha:

– Alonso är världens bäste förare och vi vill gärna arbeta med honom, men det hänger inte på oss.

Både Felipe Massa och Kimi Räikkönen har kontrakt fram till slutet av säsongen 2010.

3 James Hylton

74-åringen ska försöka kvala in till Daytona 500. NASCAR-legendaren körde sitt första lopp i serien 1964 och i år körde han ARCA-serien. I Daytona ska han köra en EandM-Dodge under teamchef John Carter och om det faller väl ut och de hittar sponsorer kan det bli en hel säsong.

4 Mike di Meglio

Världsmästaren i 125 cc är överens med Aspar-stallet om ett kontrakt för 2009 med option på ytterligare ett år, han ska köra en Aprilla LE.

5 Mark Webber

Till helgen får Red Bulls F1-stjärna lämna sjukhuset efter sin cykelolycka. Han bröt både vad- och skenben, men räknar med att vara tillbaka i bilen redan i vinter.

– Jag vill köra den nya bilen redan vid de första testerna i februari, säger han till BBC.

6 Casey Stoner

Den 30 oktober opererade han sig och nu väntar två veckors träningsförbud till, sedan ska den förre mästaren kunna börja sina förberedelser inför motoGP-säsongen 2009.

7 Mattias Ekström

Det tuffa finansläget gör att DTM vill ta bort ett lopp nästa säsong, nu diskuteras det om Mugello ska strykas och säsongsstarten på Hockenheim flyttas fram till den 3 maj. Dessutom kan Le Mans bytas mot Dijon. Kalendern är ännu inte spikad.

8 Sébastien Buemi

Han, Sebastian Vettel och Brendon Hartley genomför Red Bulls vintertester under Mark Webbers frånvaro. Buemi var sexa i GP2 den här säsongen och Hartley trea i brittiska formel 3.

9 Lill-Lövis

Stefan Johansson fanns med i toppen av speedcarstesterna i veckan. Han var trea, respektive fyra i Dubai. Snabbast var Jac Villeneuve respektive Vitantonio Liuzzi. Säsongen innehåller sex tävlingshelger och startar i december. Mästaren tjänar 500 000 dollar och dessutom delas det ut prispengar för poleposition och segrar.

10 Rune Holta

Den förre Vetlandaföraren kör för Indianerna nästa år och Mikael Max lämnar Piraterna för Smedarna, som för övrigt byter namn till Ikaros och får ekonomin räddad av en ny sponsor.

MOTORSTOPP

Rubens Barrichello

Här är hans sanning om parkeringen i Österrike 2002 där han släppte förbi Michael Schumacher på mållinjen.

– När jag inte hade gjort någonting inför den sista kurvan så hotade de mig med att försämra mitt kontrakt, säger brassen till Gazzetta dello Sport

– För mig var det en order.