Motorlistan

Poleposition

SPORTBLADET

1) Fernando Alonso

På något sätt är han alltid ryktenas man. Det flörtas och det snackas och det kan bli Ferrari för spanjoren. Så småningom...

– Jag hade kunnat ta honom redan när han körde för Minardi, men livet är långt..., säger Ferraris president Luca di Montezemolo till As.

Kontrakten med Felipe Massa och Kimi Räikkönen går ut 2010.

2) Sebastian Hohentahl

Det blir F2 för Morakillen nästa säsong. Kul med ett positivt besked när det mest är negativa rubriker inom motorsportvärlden.

3) Stefano Domenicali

Ferraris teamchef säger det alla tänker i kristider:

– Vi måste gå igenom alla utgifter och jag tror inte att teamen i framtiden är beredda att betala sådana löner som de gjort hittills, säger han till Autosprint.

4) Mattias Ekström

Mugello har strukits från DTM kalendern och premiären flyttats fram. Säsongsstart som vanligt på Hockenheimring, men först den 17 maj.

5) David Richards

Först lämnade Suzuki rally-VM och sedan följde Subaru med och Richards är besviken, men inte slagen. Han tror att Prodrive kan vara tillbaka redan 2010.

– De nya tekniska reglerna öppnar för oss, säger han i ett pressmeddelande.

Samtidigt är han en av tre intressenter att köpa Hondas F1-team. Så det kan bli F1 eller WRC - eller både och?

6) Dirk Müller

Har kontrakt med BMW för att tillsammans med Bill Auberlen, Joey Hand och Tommy Milner köra ALMS. Müller har annars kört WTCC, även det för BMW. I Nordamerika ska han köra för Rahal Letterman Racing Team.

7) Brendon Roberts

Vann Superstock 1000 i fjol och ska köra superbike-VM 2009, han blir teamkollega till Jakub Smrz i Guandalini.

8) Sebastien Bourdais

Ännu har han inget F1-kontrakt för 2009 och funderar på att återvända till USA:

– Jag är öppen för allt. Jag behöver ett bra program, och USA är en bra möjlighet, säger han till autosport.com.

9) Frank Williams

Hans F1-team presenterar sin bil den 19 januari, samma dag släpper Renault sin. Toyota är först ut, den 15 januari tät följda av McLaren- Mercedes den 16 och sist, än så länge är BMW den 20 januari.

10) Juan Alvarez

Han är banchef i Jerez och de har nu problem med att F1 inte längre får testa under säsong. Jerez är en av de populäraste testbanorna, men är bara bokad åtta dagar 2009.

– Vi har ett kontrakt med F1 till 2011 och sedan får vi se, men det ser inte bra ut, säger banans han.

Motorstopp

Detroit

Stadens IndyCar lopp på Belle Isle har strukits 2009. Anledningen är den stora finanskrisen, det finns inte pengar till att organisera loppet.

Det skulle ha körts mellan den 4 och den 6 september och nu blir det 17 tävlingshelger 2009. Det är inte klart om någon annan bana tar över tävlingshelgen.

ARTIKELN HANDLAR OM