Aftonbladet
Dagens namn: Torgny, Torkel
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Anna Andersson motorlista

Sportbladets motorexpert Anna Andersson.   Sportbladets motorexpert Anna Andersson.

1) Ross Brawn

Kommer till Kina som tredubbel segrare, i Australien, Malaysia och Paris. Hans dubbla diffusor är legal och självklart är Brawn GP med Jenson Button och Rubens Barrichello storfavoriter i Shanghai. Det är en bana som lovar underhållning på hög nivå, höga hastigheter, tvekamper och omkörningar. Loppet startar på söndag morgon, svensk tid.

• Viasat Motor söndag kl 09.00

2) Casey Stoner

Seger i premiären för tredje året i rad och helgens dominant. Vilken comeback av MotoGP-världsmästaren från 2007. Det blir en härlig duell mellan australiensaren och den regerande mästaren Valentino Rossi, Italien.

3) Kenneth Hansen

På jakt efter sin femtonde EM-titel i rallycross och visst blev det en seger i premiären. Legendaren är på gång.

Dessutom ska det bli skoj att följa hans lovande son Timmy som kör formel BMW i år.

4) Adrian Newey

Red Bull är första team att erkänna att de arbetar på nya diffusorer. Stjärnkonstruktör Adrian Newey ställer in resan till Kina för att arbeta i fabriken. Teamet räknar med att ha en ny, sensationellt bra bil, klar till Monacos GP.

5) Fernando Alonso

Renault är snabbast ut med en kopia av de framgångsrika dubbeldiffusorerna. Den får Alonso redan i morgon. En egen version kommer till loppet i Barcelona den 10 maj.

6) Valentino Rossi

Han var tvåa i MotoGP-premiären och Jorge Lorenzo trea. Nu har de dessutom en perfekt sponsordeal med Petronas som ger teamet 24 miljoner dollar, skriver SportsPro Magazine. Det är en monstersumma inom sporten.

7) Ron Dennis

Eftr de senaste veckornas turbulens har McLarens förre teamchef bestämt sig. Det blir inget med F1. Efter 28 år som teamchef lämnar han alla uppdrag för racingteamet. Allt för att rädda teamet inför FIAs världsråd.

8) Lewis Hamilton

En poäng i VM, kanske är det dags för en annan karriär?

Som sångare och duettpartner till flickvännen Nicole Scherzinger, Pussycat Dolls. Men hon är orolig för hans röst.

– Lewis tror att han kan sjunga och det är säkert mitt fel. Kanske kan vi gå in i studion tillsammans, det vore fantastiskt, säger hon enligt motorsporttotal.

9) Kris Nissen

VWs motorsportchef erkänner att de är intresserade av WRC:

– Det är en attraktiv serie, men nu gäller det att försvara segern i Dakar. WRC kan bli intressant först 2012, säger han till Sport Bild.

10) Patrick Carpentier

Dags för NASCAR-comeback, han kör Nationwide-loppet i Montreal den 30 augusti för Michael Waltrip Racing. Carpentier körde Sprintcup för Gillett Evernham Motorsport fram till slutet av förra året, men är sedan dess arbetslös.

     Motorstopp

Martin Whitmarsh

Hur mycket vet McLarens teamchef om lögnskandalen? FIA har begärt att få in intervjuer från BBC och misstänker att han varit inblandad i historien. FIA vill höra honom och nu står teamet inför världsrådet igen. Anklagade för fusk. De riskerar allt från böter till uteslutning ur VM.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SPORTKRÖNIKÖRER
Om Aftonbladet