Aftonbladet
Dagens namn: Torgny, Torkel
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Veckans motorlista

Howett tar plats i pole position på veckans lista.   Howett tar plats i pole position på veckans lista. Foto: AP

1) John Howett

Toyotas president förde teamens talan när de diskuterade F1:s framtid med FIA. FIA står kvar vid sin övre budgetgränsen och flera team hotar med att lämna F1 eftersom de inte vill ha två reglementen.

Nu har Ferrari stämt FIA vid en fransk domstol och cirkusen är i gång...

2) Mattias Ekström

Uppdraget är att ta tillbaka titeln och Audiföraren är en av de stora favoriterna när DTM-säsongen startar på Hockenheimring i dag. Kvalet har gjorts om och det blir en shoot-out mellan de fyra främsta. Jag vill vara nöjd efter varje helg, säger dalmasen.

Och då lär det bli många segrar i år...

Canal + Sport 2, söndag kl 13.45

3) Sébastien Loeb

Han stannar i Citroën som även de stannar i WRC. Det säger stallets chef Olivier Quesnel till brittiska medier. Kontraktet med fransmannen går ut efter årets säsong och Super Seb har vunnit samtliga tävlingar i år.

4) Rickard Rydell

Marocko var en nolla för svensken som är trea i VM. Ett stort misslyckande i jakten på ett VM-guld. I helgen kör WTCC i franska Pau och Rydell behöver poäng. Etta och tvåa i VM-ledningen är två teamkollegor från SEAT och för att undvika att förlora på stallorder måste han lyckas i Frankrike.

Eurosport söndag kl 12.45 och 14.45

5) Pierre Lundin

F1-föraren (när det gäller båtracing) var med i det lag vann 24-timmarsloppet i franska Rouen, som anses vara en av båtvärldens tuffaste. Detta var hans långloppsdebut, annars satsar han på F1 och nästa lopp körs i Finland 11-12 juni.

6) Lewis Hamilton

Han och Heikki Kovalainen ska bära hjälmar som är smyckade med diamanter värda 2,4 miljoner kr under loppet i Monaco. Efteråt ska huvudskydden auktioneras ut och pengarna går till välgörande ändamål.

7) Gabor Talmacsi

MC-föraren ( 6:a i 250 cc) och hans team går skilda vägar, omedelbart. Det innebär att det inte blir någon start i Le Mans. Enligt motorsporttotal är det ungraren som själv valt att lämna teamet, dels för att det inte finns någon andra cykel och dels handlar det om PR-rättigheter.

8) Johan Carlsson

MX1-svensken tog två nya poäng i Portugal, ligger på 35:e plats i sammandraget. I helgen kör de i Spanien och VM leds av italienaren Antonio Cairoli som har imponerat de senaste helgerna.

9) Dani Pedrosa

Han har gjort en oväntat snabb comeback i MotoGP-toppen, men han klagar i spansk media. Anledningen är att Honda inte lyckad utveckla och förbättra cykeln. Bland annat måste cykeln anpassas till Bridgestones däck, tycker spanjoren.

Viasat Motor söndag kl 13.30

10) Fonsi Nieto

Han ersätter skadade Max Neukirchner när Superbike gästar Sydafrika.

     Motorstopp:

Tiago Monteiro

SEAT-föraren diskades av FIA efter WTCC-loppet i Marocko där han var sjua. BMW lämnade in en protest mot samtliga SEAT-förare, men Yvan Muller, Gabriele Tarquini och Jordi Gené behåller sina platser. Rickard Rydell kraschade i det första loppet och därför berörde inte protesten honom. Detta har ingen betydelse för svenskens placering i VM.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SPORTKRÖNIKÖRER
Om Aftonbladet