PG Andersson i pole position

Veckans motorlista med Anna Andersson

SPORTBLADET

1 PG Andersson

??Svenska rallyt, med en het svensk i WRC-klassen. PG Andersson och hans namne Jonas tog poäng i debuten i Monte Carlo och satsar på samma taktik i Värmland.

– Detta är ett läroår för mig och precis som i Monte är jag nöjd med en plats bland de tio främsta, säger han.

Favorit är Sebastien Loeb, som vann senast 2004. han utmanas av de båda finländarna Mikko Hirvonen och Jari-Matti Latvala.

? SVT 2: fredag kl 23.20, lördag kl 22.45. SVT 1 söndag kl 18.30.

2 Prins Carl Philip

?Prinsen ska köra Porsche Carrera Cup i den Porsche Carrera GT3 RS som Tony Rickardsson körde förra säsongen. Premiären är den 20 april på Ring Knutstorp, tävlingarna körs i samband med STCC.

3 Dakar

?Det blev inget ökenrally i januari, men 19–26 april körs en

Dakarserie genom Ungern och Rumänien, det blir upptakten på den Dakarserie som egentligen var planerad först 2009. De stora rallystallen är intresserade och MC-tjejen Annie Seel ska köra.

4 Kimi Räikkönen

Världsmästaren har kört i från alla konkurrenter under testerna i Bahrain och pulvriserat banrekordet – flera gånger om.

Visserligen var bara Ferrari och Toyota på plats men han har varit över sekunden före den andra Ferrarin med testföraren Luca Badoer och i onsdags fick Felipe Massa stryk.

5 Michael Schumacher

?Den sjufaldige F1-världsmästaren har tillsammans med vännerna Peter Kaiser och Thomas Muchow startat ett eget kartingteam, ”KSM Motorsport-Team”. Schumi är ansvarig för talangutvecklingen och han har redan knutit rallyvärldsmästarsonen Carlos Sainz jr till teamet. Målet? F1 så klart.

6 Dani Pedrosa

?Anledningen till att MotoGP-stjärnan inte testar är att han bröt handen under testerna i Sepang den 22 januari. Repsol-Hondaföraren opererades i slutet av januari och läkningen går snabbare än planerat. Spanjoren räknar med comeback lagom till testerna i Jerez den 16 februari.

7 Rossi VS Stoner

Stämningen mellan superstar Valentino Rossi (sju VM-guld) och världsmästaren Casey Stoner är minst sagt spänd inför årets MotoGP-säsong.

– Stoner nämnde mig inte som en av favoriterna 2008, han glömde väl bort mig, säger Rossi till motorsporttotal.

– Sedan han vann VM säger han inga positiva saker om mig.

8 Ralf Schumacher

?Det verkar som om Schumi 2 kör DTM, enligt Bild är han och Mercedes överens om ett kontrakt. Men lönen blir 12 miljoner Euro (113 milj kr) lägre än hos Toyotas F1-team. Den nya inkomsten är på 9,5 milj kr om året.

9 Christian Klien

?Den förre F1-föraren är BMW:s nya testförare, i fjol testade han för Honda. Renault har också anställt en ny testförare, den förre F1-föraren Sakon Yamamoto är stallets tredje.

10 Franck Perera

?Bäst på testerna i Sebring och belöningen är ett kontrakt med Conquest i ChampCar World Series. I fjol körde han framgångsrikt Champcar Atlantic.

FAKTA

MOTORSTOPP

Läktarrasisterna

?Det var pinsamt att se de spanska fansen som hånade Lewis Hamilton med rasistiska ramsor under testerna i Barcelona. FIA hotar med kosekvenser och kommer att övervaka de kommande testerna i Spanien.

Landet riskerar nu att förlora sina GP, både det i Barcelona och det i Valencia.