Motorlistan

…med Anna Andersson

SPORTBLADET

Pole position

1) Ryan Newman

Hann vann premiären i Nascar, Daytona 500 förra veckan och på söndag körs säsongens andra lopp, Fontana. Det är hemmabana för mästaren Jimmie Johnson och för Jeff Gordon, båda vill ha revansch för missen i Daytona. 51 förare som gör upp om 43 startplatser, men det är inga större överraskningar i startfältet. Jac Villeneuve finns inte med, kraschen i Daytona förstörde bilen och han behöver nya sponsorer.

2) Motorkriget

I dag håller IRL (Indy Racing League) och ChampCar en presskonferens och då förväntas de deklarera fred - eller Champcar går upp i Indycar. Enligt motorsporttotal tar IRL över loppen i Long Beach, Edmonton och Surfers Paradis. Det är inte känt vilka Champcar team som följer med i flytten.

3) Canal +

TV-kanalen satsar på motorsport, de har köpt rättigheterna till BTCC, Formel 3 Euroseries och DTM de kommande tre åren. Dessutom har de rätten att visa Elitserien i Speedway. Programmen ska ledas av bland annat Nora Strandberg och Björn Oldéen.

4) F1-testerna i Barcelona

Regn, regn och regn i Barcelona vilket betytt nödlösningar, den andra testdagen kom Ferrari med en ny bakvinge och då var Felipe Massa (Kimi Räikkönen deltog inte) klart snabbat. Den tredje dagen var det uppehåll och Williams Kazuki Nakajima körde det snabbaste varvet.

5) Superbike

VM-premiär i Qatar i helgen och mästerskapet som var jämnt i fjol kan bli lika spännande i år. Bland favoriterna märks Noriyuki Haga, Max Biaggi, Troy Bayliss, Troy Corser och Ruben Xaus.

6) Sebastian Hohenthal

Han stannar i Fortec och blir stallkompis med Marcus Ericsson i brittiska formel 3. Målsättningen är att vinna mästerskapet, det har han gjort under det andra året i de flesta serier han kört.

7) Antonio Lindbäck

Speedwayföraren som bestämde sig för att lägga av efter en tung säsong och en rattfylla gör comeback redan till säsongsstarten. Men det handlar om allsvenskan och han kör inget VM-kval 2008.

8) Ralf Schumacher

Schumi II är Mattias Ekströms nya utmanare i DTM, han ska köra för Mercedes. Kontraktet gäller över ett år med option på ytterligare ett. Premiär på Hockenheim den 13 april.

9) Danica Patrick

Den amerikanska IRL-föraren har extraknäckt - som fotomodell.

Hon finns med i Sport Illustrateds prestigefyllda badmodesatsning. Tidningen finns i butik i morgon.

10) Hill

Graham var världsmästare i F1, det var hans som Damon också. Nu är det dags för Joschua, son till Damon och sonson till Graham. I helgen testade han en Ginetta-Junior-Racing-Car skriver dailysportscar.com och testet ska ha gått bra.

FAKTA

Motorstopp

Dani Pedrosa

Spanjorens brutna hand är inte helt läkt och han räknar med att han fortfarande har problem när det är dags för säsongsstart Qatar.

– Jag kan inte föreställa mig att jag är helt frisk då, men jag hoppas att det är bättre än vad det är nu, sade han efter de första testerna till motorsporttotal.