Annas motorlista

POLE POSITION

SPORTBLADET

1) Valentino Rossi

Han är niofaldig världsmästare, han har sju MotoGP-titlar och kör säsongsfinalen i Valencia i helgen.

Annars blir det spännande att följa Superbikevärldsmästaren Ben Spies som fått ett wildcard och gör sin totalt fjärde MotoGP-start.

2) Rune Holta

Han lämnar Indianerna för Dackarna. Den 36-årige norrmannen har skrivit ett kontrakt på en säsong. Han har nu kört 15 säsonger i elitserien. Därmed har Dackarna ett kanonlag med Andreas Jonsson (VM-femma), Holta (VM-sjua), Fredrik Lindgren (VM-nia) och Hans Andersen (VM-tia).

3) Mattias Ekström

Plojtävling i Kina, javisst! Men Mattias Ekström bemästrade bilar och bana bäst av alla. Svensken utklassade så väl Jenson Button som Michael Schumacher och vann titeln The Champion of Champions för tredje gången.

– Jag tycker detta är fantastiskt skoj och jag kommer att fortsätta köra den här tävlingen så länge jag blir inbjuden, säger svensken som haft en tung säsong. Han var bara femma i DTM.

4) Jeremy McGrath

”The king of Supercross” kommer till Malmö för att tävla i Monster Energy Supercross den 28-29 december.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Sverige och köra inför alla mina fans, det är första och sista gången jag kommer till Skandinavien i min karriär, säger han i ett pressmeddelande.

5) Marcus Grönholm

Finländaren leker med tanken på en comeback. Han funderar på att köra svenska rallyt i Petter Solbergs team.

– Sverige är en möjlighet, jag pratar med Petter och med andra team, säger den förre världsmästaren till Autoweek.

6) Rubens Barrichello

37-åringen har skrivit på för Williams. Där blir han teamkompis med den unge tyske nykomlingen Nico Hülkenberg.

7) STCC

Svenska STCC ska läggas ner efter nästa år, till 2011 blir det i stället Scandinavian Touring Car Championship när danska DTC och STCC slås ihop. 2012 ska serien utökas med team från Norge och Finland, där ska även en del tävlingar avgöras.

8) Vijay Mallya

Force India vann en rättslig fajt mot två sponsorer (Airline Etihad och byggfirman Aldar) och enligt domstolen i England kan teamet nu hämta in runt 32 miljoner kronor.

9) Timo Glock

Hans Toyota lämnar F1, men tysken tycks få stanna kvar. Enligt uppgifter i tysk media gör han Robert Kubica sällskap i Renault.

10) Aleix Espargarò

Niccolò Canepa är inte helt återställd och klarade inte läkarkontrollen inför MotoGP-finalen i Valencia. Pramac ersätter honom med hemmaföraren Espargarò.

MOTORSTOPP

Toyota

Stallet lämnar Formel 1, trots att det i somras förband sig att stanna till och med 2012. Stallet har lagt ut mest pengar i startfältet, men inte tagit en enda seger på åtta år och nu har ägarna tröttnat. I veckan meddelade även Bridgestone att de slutar som däckleverantör efter 2010.