Motorlistan 21 november

SPORTBLADET
Marcus Ericsson.

POLE POSITION

1) Marcus Ericsson

Han kan avsluta sin F3-karriär med en seger på stadsbanan i Macau, han har pole position inför loppet i dag och därmed ett bra utgångsläge inför morgondagens F3 VM. Ett bra resultat vore skönt efter förra veckans mindre lyckade GP2-tester. I Macau finns det svenska färger att försvara, där vann Rickard Rydell World cup 1992 för TOMs Toyota, det team som Marcus kör för i år, och faktum är att några mekaniker fanns med redan då.

2) Joachim Ljunggren

Den svenske VM-trean vann Novemberkåsan överlägset och nu väntar inomhus enduro i Las Vegas.

3) Jenson Button

F1-världsmästaren vill ha en hög lön, den får han hos McLaren. De erbjuder 210 miljoner kronor för tre år. Det är första gången som de två senaste årens världsmästare kör i samma team. Men Button får inte lämna Brawn förrän till årsskiftet.

4) Rickard Rydell

VM-säsongen i WTCC avslutas i Macau och han kan köra hem ännu ett VM-guld till SEAT, de har tre poäng upp till BMW. Men det kan bli hans sista lopp i stallet:

– SEAT överväger att inte fortsätta i WTCC, men kör de nästa år vill jag vara med i teamet, säger Rickard Rydell.

5) Kimi Räikkönen

Han får 17 miljoner euro av Ferrari om han tar ett sabbatsår så nu hoppas han på rally-VM. Tillsammans med Kaj Lindström letar han efter en plats i WRC, men han vill inte stänga F1-dörren helt. Dyker det upp en vinnande bil kan han vara intresserad.

6) Mika Salo

Finländaren var inte den enda före detta F1-föraren som testade för NASCAR i veckan. Jarno Trulli gjorde det mest på skoj medan Salo och Nelson Piquet Jr hoppas på en framtid i USA.

7) Valentino Rossi

Mästarnas mästare ska snart bestämma sig om sin framtid:

– I mitten av året bestämmer jag mig för om jag stannar hos Yamaha i två år till eller inte.

Tidigare har han sagt att stallet får välja, honom eller VM-tvåan Jorge Lorenzo.

8) Luca di Montezemolo

Ferraris president funderar över att lämna posten som FOTAs president.

– Jag har ett jobb till. TMöjligen avgår jag vid årsskiftet, säger han till Autosprint.

9) Timo Glock

Den förre Toyotaföraren är klar för Manor F1, vid sin sida får han troligen Lucas Di Grassi, Adam Caroll eller Christian Klien.

10) Robert Kubica

Näste F1-förare som testar rally. Han Rallye du Var för Renault den 27-29 november. Han gjorde sin rallydebut i en Clio Renault Sport R3 på Sicilien för två veckor sedan. Den tävlingen tvingades han bryta.

MOTORSTOPP:

Johan Carlsson

Kontraktet var klart, han skulle få köra en säsong till i MX1 och dessutom få ersättning för sin VM-satning. Men 12 timmar innan han skulle ansluta till stallet ringer chefen och berättar att han fått in en betalförare som ställer upp med pengar, cyklar och reservdelar. Då är svenskens kontrakt värdelöst och det blir inget VM 2010.