Motorlistan 28 november

SPORTBLADET
Marcus Ericsson.

POLE POSITION

1) MARCUS ERICSSON

19-åringen från Kumla får chansen i F1. Han ska testas för världsmästarteamet Brawn GP, vilket numera är Mercedes GP, den 1–3 december. Han ska köra tillsammans med Mike Conway, 26, som var testförare på den tiden som teamet hette Honda. Nu senast har han kört IRL.

2 JIMMIE JOHNSON

Han är nu mästare i NASCARs sprint cup för fjärde året i rad och det har ingen annan lyckats med tidigare.

–?Att lyckas med något som de stora förarna Petty, Earnhardt och Gordon inte har lyckats med, det går inte att beskriva med ord, säger han.

Och han har just skrivit ett nytt kontrakt till 2015 så nästa mål är att ta åtta titlar, för det har ingen annan gjort.

3 WILLI WEBER

Michael Schumachers manager håller ryktena om att den sjufaldige världsmästaren ska göra comeback vid liv.

– Hans nacke är läkt, han skulle kunna vara med och slåss om segrar, säger Weber till Bunte.

Det hetaste ryktet är att Schumi ska köra för Mercedes 2010.

4 NICO ROSBERG

Kekes son har fått ett drömkontrakt. Han kör för Mercedes GP (tidigare Brawn) nästa säsong. Även Adrian Sutil stannar i F1. Han och Vitantonio Liuzzi kör för Force India 2010.

5 KAMUI KOBAYASHI

Den fräcke japanen kan få sin F1-chans, trots att Toyota lämnar sporten. I Frankrike pratas det om att han är på väg att skriva på för Renault och ta med sig två av Toyotas största sponsorer, Panasonic och KDDI.

6 FLAVIO BRIATORE

Han har stämt FIA på tio miljoner kronor vid en domstol i Paris och han vill att hans avstängning från F1 upphör. Hans advokat förde den förre Renaultchefens talan i rätten och domen väntas falla den 5 januari 2010.

7 JANUSZ KOLODZIEJ

Speedwayföraren lämnar Rospiggarna för Vetlanda Elit, samma väg går Jonas Messing, men där handlar det om ett lån. Vetlanda har följande laguppställning 2010: Jason Crump, Jaroslaw Hampel, Lee Richardson, Patrick Hougaard, Janusz Kolodziej, Thomas H Jonasson, Martin Vaculik, Jurica Pavlic, Robin Aspegren, Adrian Gomolski och Jonas Messing.

8 HELIO CASTONEVES

Han kör IRL-premiären 2010 på hemmaplan. Nu är det klart att säsongens första lopp körs i Sao Paolo den 14 mars. Det är 17 lopp och säsongsfinalen körs i Miami den 2 oktober. Indy 500 avgörs den 30 maj.

9 PETER SAUBER

Har köpt tillbaka sitt team, med andra ord blir BMW Sauber till nästa säsong. Nu väntar man bara på en startplats av FIA och den väntas teamet få på måndag.

10 JOHAN CARLSSON

Han förlorade sin plats i motocross-VM sedan han brutit med Delta Rentor Racing. Men nu har han fått en ny chans, han ska testa för en plats i Betas fabriksteam i enduro-VM.

MOTORSTOPP:

ALEX ZANARDI

Italienaren lämnar WTCC, BMW Team Italy-Spain drar sig tillbaka och italienaren följer med.

–?Jag kör inte WTCC 2010, säger han till Autosport.

I stället kan det hända att den dubbelamputerade föraren kör i någon italiensk serie.