”Snacket om Schumis framtid hetast inom F1”

Annas motorlista – varje vecka

SPORTBLADET
Foto: BILDBYRÅN
Kör Schumacher för Mercedes nästa säsong?

1 Michael Schumacher

Snacket om hans framtid är hetast inom F1. Tysk media skriver att Mercedes erbjudit honom 70 miljoner kronor för att köra för dem en säsong och Schumis pappa medger att sonen tränar som en galning.Vad ligger bakom alla dessa rykten?

2 Joachim Ljunggren

Seger i Novemberkåsan, trea i VM och nu är han trea i inne-VM. 24- åringen från Karlskoga har gjort avtryck i endurovärld­en.

3 Kimi Räikkönen

Han gör debut i sin Citroën C4 i Artic Rally hemma i Finland den 29 januari. Han kör, precis som i vintras, tillsammans med kartläsaren Kaj Lindström och senast slutade de på 13:e plats. I februari är det sedan VM-premiär i Sverige.

4 Danica Patrick

Ska kombinera IRL med NASCAR. Hon har skrivit på för JR-team och debuterar i februari. Men hon ska börja med att köra i de lägre serierna för att skaffa sig erfarenhet, satsningen sker innan och efter IRLsäsongen.

5 Damon Hill

Har sett till att F1 kommer tillbaka till Silverstone. Redan när biljettförsäljningen öppnades såldes 6500 plåtar. Han har skriv­it ett 17-årigt avtal med Bernie Ecclestone och det kostar banan 3,5 miljarder kronor.

6 Jean Todt

Är ny ordförande i FIA och världsrådet antog F1-kommisionens förslag om ett nytt poängsystem för formel 1. Nästa år ger en seger 25 poäng och alla de tio främsta bilarna får poäng enligt följande schema: 25–20–15–10–8–6–5–3–2–1. Detta för att det är 26, i stället för som i år 20 bilar, på startlinjen.

7 Andy Priaulx

Han och Augusto Farfus blir BMW:s enda fabriksförare i WTCC nästa år. Biltillverkaren drar ner från fem till två bilar. Seat har ännu inte bestämt sig om framtiden.

8 Giancarlo Fisichella

Han har ett testförarjobb klart hos Ferrari, men hoppas på att köra F1 nästa år. Ferrari säljer motorer till Sauber och italienaren erbjuder sina tjänster till stallet som han tidigare kört en säsong för.

9 Oliver Jarvis

Han blir ny teamkompis med Mattias Ekström i DTM, han ersätter Tom Kristensen och får nu ratta en ny Audi A4 till våren.

10 Emil Kramer

Den 30-årige speedwayföraren kraschade in i en bergvägg i veckan och ett liv tog slut alldeles för tidigt. Han vann sitt första lag-SM redan som 16-åring och han förlängde nyligen skriv­it kontrakt med Örnarna och brittiska Somerset Rebels.

FAKTA

MOTORSTOPP

BBC meddelar att Renault stannar i F1, men att man sålt 75 procent av det till en okänd köpare. Det pratas om att det antingen är affärsmannen Gerard Lopez eller Prodrives Dave Richards som tidigare varit stallchef för F1-teamen Benetton och BAR som köpt teamet. Affären väntas bli offentlig nästa vecka.

ARTIKELN HANDLAR OM